Jaka Lakovič i Arči Gudvin (©Reuters)
Jaka Lakovič i Arči Gudvin (©Reuters)

Jaka Lakovič se vraća u Španiju, preuzima Gran Kanariju

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 11:22

Bivši slovenački reprezentativac na novom zadatku

Posle trofejne igračke karijere, Jaka Lakovič gradi i uspešnu trenersku. Išao je korak po korak, radio kao pomoćni trener u drugom timu Barselone, reprezentaciji Slovenije (bio član stručnog štaba Igora Kokoškova kada je osvojena evropska kruna), potom i u Bilbau, koji je i samostalno predvodio. Proveo je sezonu i u stručnom štabu Karlesa Durana u redovima Huventuda, a od 2019. godine je prvi trener nemačkog Ulma. Sada se vraća u ACB ligu, gde će predvoditi Gran Kanariju.

Sastav sa Kanara se rastao sa trenerom Porfijem Isakom i španski Ensestando je prvi preneo informaciju da će ga na klupi Granke naslediti Lakovič. To je sada potvrdio i Eurohoops. Prema njihovim saznanjima dve strane su već postigle dogovor i uskoro se očekuje ozvaničenje saradnje.

Izabrane vesti

Slovenački stručnjak je imao odličnu sezonu u Ulmu sa kojim je stigao do četvrtfinala Evrokupa, kao i nemačke Bundeslige. Napravio je podvig pobedom nad Huventudom u prvoj rundi eliminacione faze na međunarodnoj sceni (79:73), a njegov tim je potom i skupo prodao kožu u duelu sa Virtusom (77:83) koji je kasnije došao i do trofeja. U domaćem prvenstvu domogao se petog mesta na tabeli u ligaškom delu sezone, ali je zaustavljem u prvoj rundi plej-ofa (Ludvigsburg slavio 3:0 u seriji).

Preuzeće ekipu koja je važila za jednog od glavnih favorita u Evrokupu. Osvojila prvo mesto u Grupi B, ali potom iznenađujuće ispala od Andore u četvrtfinalu (77:79). Gran Kanarija je ligaški deo španskog prvenstva okončala na osmom mestu na tabeli, da bi je na startu doigravanja eliminisala Barselona (2:0).

Uprava ekipe sa Kanara ima velike ambicije i teži ka što boljim rezultatima u ACB ligi, ali i na međunarodnoj sceni. Čini se da su Kanari idealna sredina za Lakoviča, dobiće odličnu priliku da napravi iskorak u trenerskoj karijeri.

Lakovič odlično poznaje špansku košarku. Pored toga što je prve trenerske korake napravio na Iberijskom poluostrvu, pet godina je nosio dres Barselone, sa kojom je 2010. godine bio i evropski šampion. Osvojio je i dve titule u Španiji, tri Kupa Kralja i dva Superkupa.


tagovi

KK Gran KanarijaJaka LakovičGran KanarijaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara