Janis Adetokunbo (foto: AFP)
Janis Adetokunbo (foto: AFP)

Janis na poen do ličnog rekorda, ali najgori kada je bio najpotrebniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 04:02

As Milvokija se ugasio u finišu duela sa Indijanom

Kao mnogo puta dosad vukao je Janis Adetokunbo Milvoki Bakse ka pobedi, međutim, u finišu duela sa Indijanom, kada se očekivalo da će rezultatsku klackalicu prevagnuti na stranu svog tima, reprezentativac Grčke je bio najlošiji u redovima gostiju i omogućio rivalu da stigne do pobede 126:124.

Završio je Adetokunbo meč sa 54 poena, jednim manje od ličnog rekorda, a imao je i 12 skokova i tri asistencije. Iz igre je šutirao odličnih 19/25, ali je poslednje poene upisao pet minuta pre kraja. Kada se rešavalo pitanje pobednika, nakon što su Baksi ispustili +10 koje su imali sredinom poslednje četvrtine, s dve loše reakcije u napadu (dodavanje u aut i izgubljena lopta), Janis je pomogao rivalu da sačuva vođstvo 122:121, a onda i faulom nad Halibartonom 17.5 sekundi pre kraja omogućio domaćinima da dobiju novi napad u kojem je Midlton poslao Maturina na liniju slobodnih bacanja, a on oba pogodio i 8.4 sekunde pre kraja povećao razliku na 124:121.

Izabrane vesti

Probao je Midlton da se iskupi trojkom pet sekundi pre kraja i donese svom timu eventualni produžetak, ali nije bio precizan te su Baksi doživeli treći poraz u dosadašnjih osam mečeva i prekinuli pozitivnu seriju od tri pobede.

Za Indijanu je ovo bila treća pobeda u nizu i ukupno šesta u devet mečeva ove sezone. Junak je bio Tajriz Halibarton sa 29 poena, 10 asistencija i šest skokova, a prtili su ga Benedikt Maturin sa 26 poena i 11 skokova i Majls Tarner sa 21 poenom.

Daleko iza pomenutog Adetokunba, koji je sedmi put u karijeri ubacio 50 ili više poena u jednoj utakmici, u timu Milvokija našao se Kris Midlton sa 19.

Baksi u narednom kolu igraju protiv Orlanda, a Pejsersi protiv Filadelfije. I jedni i drugi će gostovati.



tagovi

Janis AdetokunboNBA ligaMilvoki BaksIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara