(©AFP)
(©AFP)

Janisova budućnost neizvesna: Voli Milvoki, ali želi i da se bori za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 14:25

Zvezda Baksa Janis Adetokumbo govori o opcijama koje ima za budućnost

Ekipa Milvoki Baksa je imala uspešan regularni deo sezone 2023. godine kada su pobedili 58 utakmica (prvi u NBA), u plej-ofu su izgubili od Majami Hita u samo pet utakmica (1-4 u seriji), što je otvorilo mnogo pitanja vezanih za budućnost Janisa Adetokumba i Baksa.

Dvostruki MVP lige je u podkastu "48 minuta" rekao da je spreman da napusti Milvoki, ako se ukaže bolja prilika za njega da se takmiči za titulu u NBA ligi.

Izabrane vesti

On je još dve godine pod ugovorom i ima opciju da produži saradnju na još tri godine i u tom slučaju bi zaradio 173.000.000 dolara.

"Ne bih bio najbolja verzija sebe da ne znam da su svi na istom nivou razmišljanja kao ja, da svi idu na titulu, da će žrtvovati svoje vreme sa porodicom kao ja... Ako to sve ne osećam, neću potpisati", rekao je Janis.

Podsetimo, ovo nije prvi put da grčki košarkaš ima slične izjave. Nakon eliminacije od Majamija su ga pitali da li poraz u plej-ofu znači da je sezona bila neuspešna. On je na to burno regovao...

"Pogrešno je pitanje. Nema neuspeha u sportu. Ima dobrih i loših dana. Nekad ćeš biti neuspešan, nekad ćeš biti uspešan. To je sport, Nećeš uvek pobediti", rekao je grčki košarkaš.

Situacija u Milvokiju je nezgodna, jer imaju igrače u ozbiljnim godinama... Potpisali su ugovore se Krisom Midltonom (32) i Brukom Lopezom (35) ovog leta, ali se još ne zna da li će ostati Džru Holidej (33). Holidej je u prethodne tri sezone u dresu Milvokija u proseku beležio 18,4 poena, 4,7 skokova i 6,8 asistencija. Eventualni odlazak tako važne karike mogao bi da iima uticaj i na Janisovu odluku oko napuštanja tima.

Podsetimo, na kraju prethodne sezone otkaz je dobio i trener Majk Budenhozer. Njega je na klupi zamenio Edrijen Grifin.

Superzvezda Adetokumbo iza sebe ima deset takmičarskih godina u NBA ligi, sve u dresu Milvoki Baksa.

Tokom poslednje sezone beležio je 31,1 poena, 11,8 skokova i 5,7 asistencija u proseku na 63 utakmice, uz šut iz igre 55,3 odsto. On je Milvokiju doneo titulu 2021. godine posle čak 50 godina čekanja.



tagovi

Janis AdetokunboMilvoki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara