Ognjen Jaramaz (©Mozzart Sport)
Ognjen Jaramaz (©Mozzart Sport)

Jaramaz: Do pobede uz naše najbolje izdanje, Kaminski koliko god da odigra - biće od velike pomoći

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 22:59

“Optimista sam“, kaže srpski bek

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Valensije)

Decembarsku zimu Partizan Mozzart Bet zameniće bar nakratko španskim suncem i temperaturama nalik prolećnim. U odličnom raspoloženju crno-beli su krenuli put jednog od najlepših gradova Iberijskog poluostrva i tokom kratkog boravka medijskih ekipa na treningu videlo se koliko je dobra atmosfera unutar tima.

Izabrane vesti

Šale, osmesi, dobacivanja, izazovi u vidu pucanja trojki sa raznih pozicija, naravno pre toga ozbiljan rad pod budnim okom Željka Obradovića. S obzirom na ritam, nije trofejni stručnjak mnogo “cedio“ igrače, više su radili na šutu i pre toga - u delu zatvorenom za novinare - na taktičkim elementima kojim bi trebalo u utorak od 21 čas napasti Valensiju pred očekivano punom Fontetom.

Na parketu su se našli Frenk Kaminski i Danilo Anđušić. Amerikanac je radio u kontrolisanim uslovima i očekuje se da bi trebalo da bude u sastavu, dok je zamenik kapitena sa kineziološkom trakom u predelu levog kolena nameštao nišanske sprave za važan duel.

Pred novinare je izašao Ognjen Jaramaz koji se i sam nedavno oporavio od povrede.

“Kod mene je stanje dobro, redovno treniram i dobro se osećam. Deluje mi da su obojica dobro. Frenk nam se priključio, biće u rosteru, ne znam koliko će igrati ali koliko god da bude biće nam od velike pomoći“, rekao je Jaramaz.

Partizan Mozzart Bet želi da u Fonteti obezbedi i devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

“U dobroj smo formi, što rezultati potvrđuju. Očekujemo ipak teško gostovanje, tešku i neizvesnu utakmicu. Ali, optimista sam i mislim da možemo da pobedimo, da uz najbolje izdanje odigramo dobru košarku“.

U Valensiji je dobro poznato lice srpskoj košarkaškoj javnosti – Stefan Jović. Srebrni reprezentativac iz Manile je postao jedan od najvažnijih igrača u sistemu Aleksa Mumbrua, a za očekivati je da za njega između ostalih bude zadužen baš Ognjen Jaramaz.

“Timski se spremamo, ali sam svestan da ćemo mi na bekovima imati najveći posao na njemu“, svestan je Jaramaz zadatka pred njih. “Igrač kojeg ne treba puno opisivati, doneo je toliko uspeha reprezentaciji i radosti naciji. Vrhunski igrač i plejmejker, fantastičan organizator igre i rekao bih njihov lider. Ako uspemo da zaustavimo kreaciju i organizaciju, učinićemo veliki deo posla“.

S druge strane, kao ozbiljna pretnja u napadu biće Kris Džons.

“Totalno drugačija vrsta pleja od Jovića, tu su dosta fleksibilni i mogu na drugačije načine da nas napadnu. Spremamo se za to, verujem da smo u stanju da zaustavimo jednog i drugog i da ćemo uspeti u tome“.

Partizan Mozzart Bet je dugo tražio drugu pobedu na strani, a onda je do iste stigao u Kaunasu prošle sedmice.

“Igramo kako treba, imamo dosta pobeda u nizu, ali to nije nikakva garancija. Valensija je jako dobar tim, svestan sam toga i ne želim da zvučim arogantno, ali zaista sam optimista. I ambicije su nam takve da želimo da pobedimo svaku pobedu“, rekao je Jaramaz i zaključio:

“Mnogo bi bilo važno da zabeležimo pobedu ovde, jer je objektivno teže gostovanje Realu. S te strane bi dodatno značilo da pobedimo“.



tagovi

Ognjen JaramazKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara