Jaramaz i Perković (©ABA liga – Split, Ivica Cavka)
Jaramaz i Perković (©ABA liga – Split, Ivica Cavka)

Jaramazovih 29 na oči Dina Rađe, Partizan bez Pejdža i Zagorca slavio u Gripama

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.01.21. | 18:46

Parni valjak uspeo da se dokopa važne pobede u Splitu

Kako je završio 2020, tako je Partizan započeo 2021. godinu - pobedom!

Parni valjak je uspeo da se dokopa važne pobede u dvorani Gripe i nastavi da juri plasman u plej-of, iako će to u najavi biti ozbiljan izazov s obzirom na broj poraza iz prvog dela regionalnog takmičenja - 86:74 (24:21, 24:21, 22:22, 16:10).

Izabrane vesti

U timu nije bilo najboljeg šutera Markusa Pejdža i Radeta Zagorca zbog povreda, pa je sve ove hladne nedeljne večeri bilo u znaku Ognjena Jaramaza! Posle 24 poena Budućnosti pre skoro tri meseca, prva violina Partizana uspela je da popravi učinak i zabeleži novi ovosezonski lični rekord sa 29 poena Splitu. Jaramaz je tako potvrdio da je posle onog preloma prsta i oporavka od preko mesec dana konačno pronašao formu iz prošle godine, kada je takođe blistao u dresu crno-belih. Jaramaz je utakmicu završio u visokom tonu sa 29 poena na vrlo dobar procenat šuta (10/17 iz igre, 5/9 za tri), na šta je uspeo da izvuče osam faulova protivnika, te tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu za ukupni indeks korisnosti 33. I to sve na oči Dina Rađe, jednog od najboljih evropskih centara svih vremena, NBA asa i legendarnog košarkaša Jugoplastike. Pratio je Rađa dešavanja iz Gripa i verovatno se prisetio vremena kada su Jugoplastika i Partizan vodili bitke za titulu šampiona bivše Jugoslavije, a večeras je mogao da vidi decu njegovih bivših saigrača, odnosno bolji Partizan koji se pre svega popravio u napadačkom učinku.

-------------------------------------

SPLIT – PARTIZAN 74:86

/21:24, 21:24, 22:22, 10:16/

Dvorana Gripe, Split.

Sudije: Igor Dragojević, Radoš Savović, Ernad Karović.

SPLIT: Perković 5, Gizdavčić -, Perasović -, Kedžo -, Marčinković 5 (7sk), Šarić -, Bajo -, Čampara 11, Vranković 6 (6sk), Luković 18 (8sk, 4as), Marić 13 (4sk), Mesiček 16 (3sk, 3as).

PARTIZAN: Mika 6, Miler Mekintajer 13 (4as), Dangubić 2, Jaramaz 29, Veličković 6, Janković 6, Tomas 5, Trifunović 11, Mozli 8 (7sk).

-------------------------------------

Nije se ni očekivalo da Split može da pruži nešto više od jačeg otpora Parnom valjku, uprkos tome što je nedavno tim Saša Filipovskog samleven u Novom Mestu. Kada je Jaramaz proigrao, sve je bilo mnogo lakše. Srpski reprezentativac uvhatio je dobar zalet već u prvom poluvremenu, kada je zajedno sa Vilom Mozlijem, Kodijem Miler Mekintajerom i Nikolom Jankovićem uspeo brzo da istopi početnih sedam poena viška za domaćina (15:8) i usmeri susret ka sedmoj pobedi u regionalnom takmičenju. Jaramaz je već u prvom delu prikupio 17 poena (5/7 iz igre), Miler Mekintajer se dosta mučio na šutu sa distance, ali je sa četiri asistencije razigravao saigrače, dok su Janković i Mozli bili zaduženi za dominaciju u skoku.

Iako spada u red timova koji ima velikih problema sa izgubljenim loptama, Partizan je u prvom poluvremenu samo jednom prodao posed lopte - šest do kraja utakmice -, a na efikasnih 48 poena čak 26 došlo je iz reketa, najviše zahvaljujući dobroj kontroli prostora u neposrednoj blizini koša i prodorima. Split su u tom periodu na nogama držali Uroš Luković sa 10 poena (3/8 iz igre, 1/4 za tri), šest skokova, četiri asistencije, Blaž Mesiček sa 12 poena i Pavle Marčinković sa pet poena i šest uhvaćenih lopti. Ali, kada je trebalo da se lomi utakmica, Partizan je pokazao mišiće i zablistao.

Ponovo je odgovornost preuzeo Jaramaz, s tim što je u trećem kvartalu imao veliku podršku Uroša Trifunovića koji je svih svojih 11 poena ubacio baš u ovom delu igre. Partizan je prvi put otišao na dvocifrenu razliku s kojom je do kraja sačuvao pobedu u svojim rukama. Split se dosta mučio u organizaciji igre bez povređenog Ilije Đokovića, a kako su minuti prolazili padala je koncentracija i nije bilo snage za ozbiljniju trku s Valjkom.

Tačku na pobedu stavio je Miler Mekintajer sa dve trojke u poslednjoj deonici kojim je probio barijeru i utakmicu završio sa 13 poena. Mozli je ubacio osam poena u drugom poluvremenu, uz sedam uhvaćenih lopti, od čega pet u napadu. Po šest poena imali su Janković, Veličković i Mika. U domaćem sastavu Luković je upisao 18 poena (5/10 iz igre, 1/4 za tri), te osam skokova i po četiri asistencije i izgubljene lopte. Mesiček je dodao 16, Marić 13, a Čampara 11 poena.

Sledeći meč Parni valjak igra 9. januara u Čačku protiv Borca.

ABA LIGA – 13. kolo

Subota

Crvena zvezda - Zadar 81:66

/Volden, Dobrić 12 - Bursać 15/

Mega - Cedevita Olimpija 88:93

/Petrušev, Simonović 21 - Džons 21/

Nedelja

Split - Partizan 74:86

/Luković 18 - Jaramaz 29/

19.00: (1,45) Mornar (15,0) Igokea (3,05)

Ponedeljak

18.00: (1,60) Cibona (14,5) Borac (2,55)

Odloženo

Krka - FMP

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Vil MozliUroš TrifunovićOgnjen Jaramaz

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara