Šarunas Jasikevičijus (Foto: MN Press)
Šarunas Jasikevičijus (Foto: MN Press)

Jasikevičijus: Beograd moramo da zaboravimo, ali dobro je što smo tužni

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 19:17

Trener Barselone govorio za medije posle osvojenog trećeg mesta na Fajnal foru u Beogradu

Barselona je u Beograd došla po trofej Evrolige, vraća se kući sa osvojenim trećim mestom. Slaba je to uteha za supertim iz Palau Blaugrane, ali Šarunas Jasikevičijus ističe da je makar malo ublažilo bol posle poraza od madridskog Reala u polufinalu.

Izabrane vesti

"Čestitke igračima i navijačima. Veliko hvala navijačima koji su došli u Beograd i podržali nas. Svi razumeju kako se osećamo povodom Fajnal fora. Nije bilo previše prijatno igrati ovu utakmicu. Bio sam zabrinut kako će tim izgledati, pre svega na početku sa tugom sa kojom su ušpli u meč. Pokazali su profesionalizam, da su ozbiljni i to je bilo dobro. Bilo je važno da se posvetimo poslu, osećaj nije mnogo bolji, ali je makar malo lakše. BIlo je dobrih nastupa, pre svega što je Higins odigaro toliko minuta. Nadamo se da će uhvatiti ritam i ponovo biti onaj stari. Čestitke Olimpijakosu i atmosferi koju su njegovi navijači napravili. To pokazuje kakvu podršku imaju i to je nešto što mora da se napomene. Predivna stvar", rekao je Jasikevičijus na konferenciji za medije.

Ponovo je istakao da ekipi nedostaje ubilački instinkt.

"Utisci su isti kao i u polufinalu. Imamo dobar tim i slažemo se da imamo problem da završimo meč. Najvažniji je da ništa ne date bez borbe protivniku. Igrači moraju da rade za sve. Ubilački instinkt je nešto na čemu radimo, ali gubimo vođstva na utakmicama. Morate da ubijete protivnika. Ako dobrom timu date priliku, vratiće se. To se desilo u Superkupu i polufinalu".

Još se teško miri se sa činjenicom da se trofej Evrolige neće vratiti u Kataloniju. Kao i njegovi izabranici. Ipak, ima i dobrih stvari.

"Užasno je stanje u svlačionici. Svi su tužni i to je dobro. Znamo da smo propustili veliku priliku, ali život ide dalje i ne možete uvek da pobedite sve i momci to znaju, kao i ja. Nažalost to se dešava i sada moramo da nastavimo da se borimo. Čeka nas borba za važnu titulu, za četiri nedelje će sve biti gotovo i čeka nas plej-of ACB lige".

Kako se oporaviti i spremiti za izazove u plej-ofu španskog prvenstva?

"Moramo da zaboravimo ovo. Imamo tim 30-godišnjaka, To su iskusni momci koji su prošli kroz sve. Moramo da ostanemo profesionalni. Cilj je osvojiti titulu. Večeras odlazimo i moramo da zaboravimo sve", rekao je trener Blaugrane i dodao da povreda Aleksa Abrinesa nije ozbiljnije prirode.

Neće se litvanski stručnjak na ovom neuspehu zaustaviti. Najavljuje još bolju Barselonu.

"Potrebni su nam i hvala im na podršci. Nijedan tim nije perfektan, svaki ima probleme, znamo koji su naši i momci će raditi na tome. Ovaj tim je navijačima dao mnogo lepih trenutaka i jasno je da su ljudi najviše zagrejani za Evroligu. Život ide dalje, moramo da idemo dalje, pravimo bolji tim svake godine i napredujemo. To je projekat i posvetićemo mu se", zaključio je Šarunas Jasikevičijus.



tagovi

KK BarselonaFajnal for Beograd 2022Šarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara