Nikola Mirotić i Šarunas Jasikevičijus (© Star Sport)
Nikola Mirotić i Šarunas Jasikevičijus (© Star Sport)

Jasikevičijus: Nije bitna partija Mirotića, nismo igrali timski

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 22:50

Trener Barselone analizirao je poraz od Reala u polufinalu Evrolige

Sad već kao po navici, Šarunas Jasikevičijus i Barselona nikako nisu u stanju da se domognu titule prvaka Evrope uprkos sjajnim imenima u timu. Katalonci su sada zaustavljeni od strani najljućeg rivala - Real Madrida u polufinalu Evrolige. Najupečatljiviji detalj meča je loše izdanje Nikole Mirotića koji je promašio svih sedam pokušaja za tri poena.

Izabrane vesti

"Nismo igrali timski, bili smo ekstremno nervozni. Ovo nije timska igra, u ovakvim trenucima, trener preuzima odgvornost. Da smiri tim, da pronađe način da lopta bolje cirkuliše. Trebalo je da imamo drugačije odluke, a naše su bile veoma loše. Kao što rekoh, odgovornost je na treneru", rekao je Šarunas posle meča.

Odmah je usledilo pitanje o izdanju Nikole Mirotića.

"Igrači su ljudi, mogući su loši dani. Ne smeta mi njegovo izdanje. Bili smo blizu. Ono što meni smeta je da nismo igrali kao tim. Individualna izdanja su svakakva, sve je moguće. Najviše mi smeta što nismo stvari radili kao tim, već smo sve kao individualci rešavali i zbog toga smo ovde gde smo, bez prilike da igramo za titulu"

Upitan je potom Litvanac da li je ova sezona neuspešna?

"Na vama je da odlučite da li je neuspeh. Za mene je razočaranje, za mene je neuspeh".

Zatim je kostatovano da je Barselona imala sjajne procente šuta u prvom poluvremenu kada je imala prednost, ali da je sve u nastavku stalo.

"Ne zanimaju me previše procenti, mi treneri vidimo da li igramo dobro ili loše. Pazite, meni je bilo jasno da smo bili nervozni i da se borimo, ali na kraju nismo igrali kao tim. Nismo pronalazili način da igramo kao tim. U polufinalu Evrolige ne možeš da pobediš ako ne igraš kao tim", dodao je Jasikevičijus.


tagovi

KK BarselonaŠarunas JasikevičijusNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara