Košarkaši Krke (ABA liga)
Košarkaši Krke (ABA liga)

Jedan od osnivača ABA lige razmišlja da napusti takmičenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 16:28

"Želimo da se vratimo u FIBA Evropa kup, ali je nemoguće da igramo tri takmičenja odjednom", kaže za Mozzart Sport generalni direktor Krke

Hrvatski klubovi, koji do petka treba da odluče da li će i sledeće godine igrati u ABA ligi, nisu jedini u nedoumici. Naime i Krka, jedan od osnivača Lige, koja je nedavno ispala iz prvog ranga takmičenja razmišlja o istupanju iz drugog. Razlog nije ljutnja, ili pretnja, već je praktične prirode.

Izabrane vesti

"Još analiziramo sve mogućnosti, a jedna od njih je i da sledeće sezone ne igramo ABA 2 ligu. Konačnu odluku doneće uprava kluba u narednoj sedmici", kaže za Mozzart Sport generalni direktor Krke Jure Balažič.

Za razliku od hrvatskih, slovenački kolektiv niko ne primorava da napusti ABA ligu.

"Ove godine nam nije išlo za rukom, od odlaska igrača, pa nadalje. Imamo želju da se vratimo u Evročelendž (sada Evropa kup) koji smo svojevremeno osvojili, a s obzirom na to da smo u obavezi da igramo u nacionalnom šampionatu, zbog poklapanja termina nemoguće je da istovremeno učestvujemo u 'balonu' ABA 2 lige."

Nije poznato da li bi se, ukoliko se desi da se ABA 2 liga vrati na stari format, povećala mogućnost da jedan od najsimpatičnijih domaćina u regionu igra sva tri takmičenja.

"Koliko imamo informaciju, nastaviće se i sledeće sezone sa 'balonima', jer je isplativije ligi. Ali, nama je izuzetno teško da igramo na tri fronta. Ipak, kažem hajde da sačekamo odluku naše uprave, jer je sada sve u fazi razmatranja."

Da li postoji mogućnost da slovenački savez učini ustupak Krki kao što je to ulčinio ove godine Cedeviti Olimpiji koja u prvom delu sezone nije igrala u nacionalnom šampionatu?

"Prošle godine su svi klubovi prihvatili da Ljubljančani preskoče prvi deo nacionalne sezone. Da ne nagađamo, hajde da sačekamo odluku uprave", dodaje Balažič.


tagovi

ABA ligaKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara