Jonas Jerebsko (© AFP)
Jonas Jerebsko (© AFP)

Jerebko isključen iz reprezentacije zbog ugovora sa CSKA

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.03.22. | 18:38

Šveđani osudili potez svog košarkaša

Švedski košarkaši savez izbacio je Jonasa Jerebeka (35) iz reprezentacije nakon što je potpisao ugovor sa moskovskim CSKA.

Pre donošenja odluke čelnici SBBF-a su razgovarali sa bivšim NBA igačem, a nakon što on nije želeo da odustane od ugovora, izbačen je iz reprezentacije.

Izabrane vesti

"Nakon dijaloga, nažalost, bili smo prisiljeni konstatovati kako ne postoje uslovi da Jonas Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju", objavio je SBBF, a potom se dodaje:

"Moskovski CSKA je isključen iz svih medjunarodnih takmičenja i učestvuje samo u ruskoj ligi kao deo sankcija prema Rusiji. SBBF deli osudu švedske Vlade i švedske Sportske konfederacije prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, nešto što takođe ima široku podršku u celom košarkaškom pokretu", dodali su iz Švedskog košarkaškog saveza.

Jerebko je deset godina proveo u NBA igrajući za Detroit, Boston, Jutu i Golden Stejt, a poslednje dve godine je nosio dres Himkija.

Poslednju utakmicu u švedskom dresu odigrao je 28. februara protiv Hrvatske u meču 4. kola C grupe kvalifikacija za SP 2023. Hrvatska je nakon dva produžetka pobedila 105:98, a Jerebko je za 33 minuta zabeležio 16 poena, pet skokova i tri asistencije.


tagovi

KK CSKA MoskvaJonas Jerebko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara