Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Jokić briljirao, pa stao u odlučujućoj deonici: San Antonio na korak od plej-ina (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.04.22. | 05:31

Srpski centar upisao 41 poen, 17 skokova i četiri asistencije, ali je promašio nekoliko šuteva u poslednjoj četvrtini u trenucima kada je njegov tim pokušavao da uhvati priključak

Da je Denver večeras pobedio San Antonio, mesto u plej-ofu bi zvanično bilo obezbeđeno, ali za overu doigravanja moraće Nagetsi da sačekaju narednu, pretposlednju utakmicu ligaškog dela sezone. U goste im je došao San Antonio koji je i te kako imao za šta da se bori. Izabranici Grega Popovića su večerašnjim trijumfom u Koloradu - 97:116, prišli na korak od plej-ina i u slučaju da Los Anđeles Lejkersi večeras izgube od Finksa, Sparsi će sigurno nastaviti sezonu.

Dominatno izdanje prikazao je Nikola Jokić, ako izuzmemo činjenicu da je u poslednjoj deonici promašio nekoliko šuteva u trenucima kada je njegov tim pokušavao da uhvati priključak. Jokić je postigao ča 17 poena u prvoj deonici, posle tri perioda igre imao 34 koša, a meč završio sa 41. Uz to je uhvatio i 17 lopti i podelio četiri asistencije... Ali uzalud. Njegova ekipa je ubedljivo potučena od večeras odličnih Sparsa.

Izabrane vesti

Četvrtu utakmicu zaredom, Nikola je imao 37 ili više poena, uz to je postao i tek treći košarkaš u istoriji Denvera posle Dikembea Mutomba i Marusa Kembija sa 1000 ili više skokova u jednoj sezoni. Sve će to pomoći u borbi za MVP priznanje u kojoj ima blagu prednost u odnosu na Džoela Embida, ali večeras njegove brojke nisu pomogle da se overi plej-of. Poređenja radi, odigrao je vrlo sličnu partiju kao njegov glavni takmac iz Kameruna koji je pobedi svog tima nad Indijanom doprineo sa 45 poena, 13 skokova i dve asistencije.

Daleko od toga da je srpski centar jedini podbacio u poslednjoj deonici. Grešili su svi Nagetsi odreda, uzimali nerezonske šuteve, gubili lopte, a Jokić se samo utopio u sivilo čitavog tima. Zaličilo je da će neizvesnost provejavati kroz ceo četvrti period kada su izabranici Majkla Melona prišli na minus četiri, ali su potpom dozvolili rivlau seriju od 14:2 od koje nisu uspeli da se oporave. Pritom su Sparsi pogodili par dalekometnih trojki preko ruke koje su dodatno demoralisale domaćina.

Evidentno je bilo razočaranje na licu Melouna prilikom nekih neracionalnih poteza i prodatih lopti njegovih pulena, jer je i sam poverovao da njegov tim može da preokrene utakmicu na čijem je poluvremenu zaostajao čak 20 poena za protivnikom. Povratku Denvera u trećoj deonici pomogao je Vil Barton sa dve vezane trojke kojima je Denver od 80:67 došao do 80:73. Delovao je Jokić nezadrživo i u toj trećoj četvrtini u kojoj je postigao 13 poena, ali je njegovo izmišljanje poena falilo timu iz Kolorada kada je minutima pre kraja San Antonio povećavao prednost.

Završio je Nikola utakmicu sa malo preko 50 posto šuta iz igre, a zanimljivo da nikada u karijeri nije ispalio toliko lopti ka portivničkom košu kao večeras - čak 35! Nije ga išao šut za tri poena jer je iz pet pokušaja pogodio samo jedan, a lopte su uglavnom bile prekratke i završavale na prvom obruču.

U redovima San Antonija Keldon Džonson i Devon Vasel su bili najefikasniji sa po 20 poena i obojica su zabeležila po osam skokova. Jokićeva najveća podrška bio je Eron Gordon sa 18 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Nakon 80 odigranih utakmica Nagetsi imaju 47 pobeda i 33 poraza i prijao im je večerašnji poraz Minesote od Vašingtona, koja sada ima 45 pobeda i 35 poraza. Denveru je jedna u poslednje dve utakmice protiv Memfisa i Lejkersa dovoljna za overu plej-ofa, a ako izgubi obe mora da se nada da Minesota neće slaviti protiv San Antonija i Čikaga. Ako bi se crni scenario za Denver obistinio, Jokić i drugovi bi zbog lošijeg međusobnog skora sa Minesotom izvisili za direktan plej-of i morali u plej-in.

NBA - REZULTATI

Indijana - Filadelfija 122:131

/Hild 25 - Embid 45/

Orlando - Klivlend 120:115

/Bamba 21 - Garland 27/

Bruklin - Hjuston 118:105

/Irving 42 - Porter 36/

Majami - Šarlot 144:115

/Hiro 35 - Bridžis 29/

Toronto - Atlanta 118:108

/Siakam 33 - Jang 26/

Čikago - Milvoki 106:127

/Derozan 40 - Lopez 28/

Minesota - Vašington 114:132

/Tauns 26 - Porzingis 25/

Oklahoma - Portland 98:94

/Oar 24 - Džonson 18/

Denver - San Antonio 97:116

/Jokić 41 - Džonson 20/

Juta - Memfis 121:115 (p.produžetka)

/Klarkson 22 - Džekson 28/

Sakramento - Nju Orleans

Finiks - LA Lejkers



tagovi

Nikola JokićVil BartonDenver NagetsSan AntonioSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara