©AFP
©AFP

Jokić gazi rivale, dok mu protivnička publika aplaudira: Ukoliko ga ne volite, šta tražite u košarci

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 10:30

Srpski košarkaš fenomenalnom partijom izazvao niz komplimenata Majka Melouna

Uspeo je Nikola Jokić tokom dosadašnjeg staža u Denveru da sruši brojne rekorde i pomeri mnoge granice. Na plećima sjajnog centra čitav tim Nagetsa je doživeo napredak, međutim i posle brojnih impresivnih igara, centar NBA šampiona u stanju je da prijatno iznenadi čitavu sportsku javnost.

Posle fenomenalne partije u gostima Bostonu kojom je stavio tačku na seriju pobeda rivala na domaćem terenu, Jokić je u susretu sa Vašingtonom otišao stepenik više te je sa 42 poena predvodio Denver na putu do nove pobede, 30. u aktuelnoj sezoni.

Izabrane vesti

Srpski centar je utakmicu završio uz poenterski rekord sezone, a veče je ukrasio sa 12 skokova, osam asistencija, tri blokade i bez izgubljene lopte, ali impresivniji od večeri za pamćenje je kontinuitet koji ima as Denvera. U poslednjih 25 utakmica ostvario je brojke koje niko u NBA nije kroz čitavu istoriju, pa tom periodu ima prosek od 25,4 poena, 10,9 skokova, 8,8 asistencija i 1,3 blokade. Učinak neverovatnim čine i procenti šuta s obzirom na to da pogađa 74,9% pokušaja iz igre, a da je realizovao 57,1% šuteva za tri poena.

Jokićeve igre nametnule su se kao tema na konferenciji Majka Melouna posle Vašingtona, a strateg Nagetsa istakao je da za srpskog centra jednostavno ne postoji rešenje.

"Pre pet dana, kada se pripremao za Embida, osetili smo Nikolinu moć. Kako ideš na takvog igrača? Da li igraš jedan na jedan ili ga udvajaš? Kada igraš protiv sjajnih igrača, naučio sam to godinama, moraš da imaš drugačije gledište. Nikola vidi sve i na sve ima odgovor", rekao je Meloun i potom konkretizovao:

"Rekao sam igračima da u svakom napadu Jokić bude prvi izbor. Zašto? Zato što sam želeo da vidim kako će ga čuvati rival. Ukoliko ga čuvaju jedan na jedan, kao što je Boston radio i to vrlo dobro - oslobodite mu prostor i pustite ga da radi. Moguće je da će početi da ga udvajaju, a onda mi dobijamo šta smo želeli. Nikola je bio fenomenalan od prvog do poslednjeg minuta, sa 42 poena, 12 skokova, osam asistencija i tri bloka, i još jednom je demonstrirao zašto je tako veliki igrač".

Vašington, kako je Meloun i predviđao, nije imao rešenje za asa Denvera te je je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, a Jokićevu veličinu na najbolji način prikazuje slika posle utakmice i aplauz domaće publike što je neretka pojava na gostovanjima Nagetsa.

"Najveća je čast kada odete na gostovanje, vodite svoj tim do pobede i osetite poštovanje čitave NBA zajednice. Tako je na većini gostovanja, sredine su uglavnom srdačne, ali navijači razumeju sve, prepoznaju kvalitet i svesni su koliko imaju sreće da gledaju Jokića. Ukoliko ne volite Jokića, ne znam šta tražite onda od košarke. On je supertalentovan, ima visoku inteligenciju i najnesebičniji je igrač kojeg ćete ikada videti", rekao je strateg NBA šampiona.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMajk MelounNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara