Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić još jednom najbolji i - još jednom sam; nazire se kraj sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 07:06

Golden Stejt napravio brejk u Denveru za 3:0

Od dolaska Nikole Jokića 2015. godine, najdalje što je Denver stigao u plej-ofu NBA lige je konferencijsko finale (sezona 2019/20). Dvaput su Nagetsi igrali polufinala, a u prve tri sezone srpskog centra u NBA ligi nisu se ni plasirali u plej-of.

Gledajući ranije učinke franšize, može se konstatovati da su pomenuti rezultati odlični. Gledajući nivo na kom Nikola Jokić igra, zaslužuje 27-godišnji Somborac mnogo, mnogo više.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći, posle trećeg poraza u seriji od Golden Stejta (113:118), Denver će i ovu sezonu završiti bez zapaženog učinka u plej-ofu. Već u prvoj rundi, iako u svojim redovima ima najkorisnijeg igrača lige za prošlu, a vrlo moguće i ovu sezonu.

Još jednom je Jokić bio na svom nivou (37 poena, 18 skokova, 5 asistencija), ali još jednom ga saigrači nisu ispratili. Protiv tima kakav je Golden Stejt, posebno kada je u doigravanju, nemoguće je parirati samo s jednim raspoloženim igrčem. Čak i to se dogodilo, bio je Denver egal do nekih tri minuta pred kraj, ali onda su Voriorsi stegli odbranu i "overili" pobedu za 3:0. Još jedna im treba za prolaz u drugu rundu.

U odlučujućim minutima meča Nagetsi su čak tri minuta bili bez poena. Greške su se ređale iz napada u napad. Prvo je Moris loše šutirao za tri, pa Gordon napravio faul u napadu, te Barton takođe promašio trojku, a kada je posle taj-auta Majka Melouna na 40 sekundi do kraja i 116:110 za goste Drejmond Grin ukrao čistu loptu Jokiću, jasno je bilo da će Voriorsi upisti novu recku.

Najefikasniji posle srpskog asa u Denveru bio je Aron Gordon sa duplo manje poena (18), ali i 12 skokova. Vil Barton je ubacio 13 poena, a Monte Moris 10. Ostalih šest igrača koji su se upisli u strelce bili su jednocifreni. Jasno je, ne može se tako dobiti ekipa kao što je Golden Stejt.

Goste iz San Franciska predvodila je trojka Stef Kari (27p, 6as), Džordan Pul (27p) i Klej Tompson (26p). Pomogli su Geri Pejton Drugi sa 11 poena i Drejmond Grin sa čak 10 asistencija (6p). Nemanja Bjelica je za 12 minuta ubacio dva poena, imao isto toliko asistencija i jedan skok.

Naredni meč je u nedelju u 21.30. Vrlo lako moguće i poslednji u seriji... Svakako, nijedan tim u plej-ofu NBA lige dosad nije eliminisao rivala posle 0:3.

NBA, PLEJ-OF

Petak

Minesota - Memfis 95:104 /ukupno 1:2/

/Rasel 22 - Bejn 26/

Juta - Dalas 118:126 /ukupno 1:2/

/Mičel 32 - Branson 31/

Denver - Golden Stejt 113:118 /ukupno 0:3/

/Jokić 37 - Kari 27, Pul 27/


tagovi

Nikola JokićNBA ligaplej-of NBA ligeDenver NagetsGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara