(©MN press)
(©MN press)

Jokić: Predstavljam Sombor i Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 12:22

"Dobar je osećaj kada na utakmicama vidim srpske zastave, čujem naš jezik, osetim ljubav navijača..."

Nikola Jokić je nepunih 40 dana odigrao 19 utakmica za Denver i to s neverovatnim prosekom od 25,7 poena, 11,7 skokova, 8,7 asistencija i 1,7 ukradenih lopti za nepunih 36 minuta. Ali, jedna od najboljih NBA igrača ipak neće imati odmor tokomm ol-star pauze, jer će nesumnjivo treći put zaredom biti na skupu Svih zvezda.

Izabrane vesti

"Bio sam poslednje dve godine na Ol-staru. U dobroj sam formi. Odmor bi bi dobro došao, odmah bih ga potpisao. Ali biti ol-star igrač je čast, predstavljam ljude iz Srbije, Sombora, moju porodicu. Čast je da budete tamo", odgovorio je Jokić na pitanje novinara da li bi ranije da dobije odmor nego poziv na Ol-star meč.

A koliko mu Srbija i Sombor i najbliži znače Nikola je pričao nekoliko sati ranije.

"To mi je kuća. Ljudi koje volim i koji mi mnogo znače. Olakšava mi kada pričam sa njima. Svakodnevno se čujemo."

Pojasnio je različitost košarkaških puteva u Srbiji i SAD.

"Drugačije je kada odrastate u Evropi. Ovde odete na koledž, igrate košarku i stičete obrazovanje. U Evropi birate sami, gde ćete da igrate košarku, a gde u školu. Odrastao sam uz dva starija brata, koji su profesionalno igrali košarku, pa je ona u mojim genima. Moj brat i otac su veliki košarkaški fanovi, pa nisam imao izbor."

Njegove partije u SAD srpski ljubitelji košarke ne prate samo preko TV ekrana, već su često i na utakmicama Denvera, pa je naša trobojka neretko viđen dekor na tribinama NBA dvorana.

"Dobar je osećaj kada vidim srpske zastave, čujem naš jezik, osetim ljubav navijača. Lepo je kada možete da im uzvratite. U Čikagu je mnogo Srba, često dolaze na utakmice."

Dodao je Nikola da je srpskih internacionalaca u NBA najbliži sa centrom Dalasa Bobanom Marjanovićem, ali da je i sa svima u kontaktu

"Sa Bobanom sam igrao u Megi, a posle protiv njega u SAD. Znamo se dugo, veoma smo dobri prijatelji. Održavamo kontakt, zapravo igramo video igrice. I sa Vučevićem koji je iz Crne Gore održavam kontakt. Sa Bogdanom. Sa svim momcima..."

Srbija je prošle godine otišla na Svetski kup u Kinu po medalju, a vratila se samo sa petim mestom... Ipak, Nikola ne žali što je igrao za nacionalni tim.

"Dobro iskustvo. Bilo je lepo biti sa svim tim momcima. Malo je bilo drugačije, pošto sam navikao na drugačiji stil košarke koji igram već pet, šest godina. Ali, bilo je dobro iskustvo", dodao je Jokić.



tagovi

Nikola JokićDenver Nagetskošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara