Foto: (twitter©Denver Nuggets)
Foto: (twitter©Denver Nuggets)

Jokić se po zapadu šeta: Centar Nagetsa ponovo igrač nedelje u NBA

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.03.21. | 22:18

U protekloj sedmici prosečno beležio 26,8 poena, 12,3 skoka i 8,5 asistencija

Igrao se košarke Nikola Jokić i prošle nedelje i zavredio zvanje najkorisnijeg igrača zapadne konferencije u poslednjih sedam dana. Na istoku je laskavo priznanje pripalo Janisu Adetokunbu.

Otkako se Džoel Embid povredio, srpski centar iskočio je u prvi plan kada je reč o kandidatima za Mvp-ja, a to ga je samo dodatno motivisalo da nastavi sa briljantnim igrama. Protekle sedmice, on i njegovi Nagetsi upisali su tri pobede i poraz, a Džoker je prosečno beležio 26,8 poena, 12,3 skoka i 8,5 asistencija uz neverovatnih 59,6 procenata šuta iz igre.

Izabrane vesti

(1,60) Minesota (13,0) Oklahoma (2,60)

Protiv Šarlota (12 poena, po deset skokova i asistencija) i Nju Orleansa (29 poena, po deset skokova i asistencija) beležio je tripl-dabl učinak, dok je u pobedama nad Indijanom (32 poena, 14 skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte) i Čikagom (34 poena, 15 skokova devet asistencija) prebacivao brojku od 30 poena.

Treći put od starta sezone zaslužio je da bude proglašen igračem nedelje, od kako je zaigrao u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi sveta, deveti put je najkoriniji u periodu od nedelju dana. Za to vreme na istoku, Janis je prosečno beležio tripl-dabl učinak. Doduše, odigrao je utakmicu manje, ali je iza sebe ostavio prosek od 29,7 poena, 12,7 skokova i deset asistencija.

Jokić će ponovo na teren u noći između utorka i srede (00.30) kada Denver gostuje ekipi Toronta.



tagovi

Nikola JokićDenver

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara