Nikola Jokić i Enes Kanter (©AFP)
Nikola Jokić i Enes Kanter (©AFP)

Jokić u čudu: Ne znam zašto neko želi da postane sudija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 09:21

“Sudije su pod velikim pritiskom i rade najteži posao. Nekad sude dobro, nekad loše, neko će da viče na njih“, kaže najbolji košarkaš sveta

Denver je uspeo da pregrmi drugi nalet Portlanda u Koloradu, ali je utakmica prošla u tonu maksimalno čvrste odbrane na obe strane terena.

Nikola Jokić je ponovo bio meta Portlandove odbrane, ali ovog puta nije imala rešenje za njegove košarkaške bravure. Pošteno je primio baražne udarce, o onom guranju od strane Karmela Entonija se neprestano priča, ali najbolji košarkaš sveta ne zamera arbitrima na tome što se neki faul svirao, neki ne... Više ga čudi to što uopšte neko želi da se bavi tim poslom.

Izabrane vesti

“Sudije su pod velikim priiskom i rade najteži posao. Nekad sude dobro, nekad loše, neko će da viče na njih, samo mi i dalje nije jasno zašto bi neko želeo da postane sudija“, izjavio je Jokić posle druge utakmice.

Ipak, srpski as smatra da je Denveru prijala agresivnija utakmica u oba smera.

“Izgleda da nam prija (kada igramo agresivnije). Igrali smo zaista dobro. Kada su počeli da igraju agresivnije, mi smo uzvratili istom merom. Podigli smo nivo i bili u ravni s njima. Možda smo čak bili i za nijansu iznad, ali smo se kontrolisali“.

Monte Moris je odahnuo posle trijumfa, pogotovo jer jedva čeka da se serija s Trejlblejzersima završi.

“Da budem iskren, umoriš se kada na drugoj strani terena vidiš Portland toliko puta kao što smo ih mi videli“.

Demijan Lilard je ponovo bio najopasnija figura gostiju, a u drugom poluvremenu defanzivno je za njega bio zadužen Aron Gordon.

“Samo sam pogledao stručni štab i saigrače i rekao im: 'Ja ću'. Morali smo da promenimo odbranu na njemu i nismo želeli da odstupimo. Jako sam srećan zbog toga što sam igarč Denvera. Ovde sam s razlogom i ovde treba da budem. Prelepo je kako je sve ispalo“, rekao je doskorašnji igrač Orlanda, na šta se nadovezao Majkl Meloun:

“Gordonova odbrana na Lilardu jedan je od razloga zašto smo ga doveli. To je nešto što je Aron lično želeo (da igra odbranu na Lilardu), pa mu je otežao posao“.

Treća utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka od 04.30, a domaćin je Portland.



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeNikola JokićEron GordonMajkl MelounDenver NagetsPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara