Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić: Važno je što smo prvi, ali želimo tu da ostanemo do kraja

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 09:14

"Činjenica je da je Zapad zaista, stvarno, jako težak. Možemo da igramo u prvom kolu sa Lejkersima, Golden Stejtom, s kim god. Sve su to dobri timovi. Oni uvek žele da pobede šampiona."

Bacili su košarkaši Denvera na kolena ekipu Minesote i preuzeli vodeću poziciju na Zapadu (116:107), sve zahvaljujući Nikoli Jokiću koji je odigrao u MVP modu. Baš kad treba, u najvažnijem meču dosadašnje sezone se popularni Džoker isprsio i meč završio sa 41 postignutim poeno, 11 uhvaćenih lopti i sedam podeljenih asistencija. Dovoljno da celokupna javnost preko Atlantika ponovo krene da se utrkuje u veličanju visokog Somborca koji je, po običaju, ostao hladan kao špricer posle trijumfa koji bi mogao da znači i obezbeđivanje prvog mesta u doigravanju.

Izabrane vesti

„Važno je biti prvi, ali je najvažnije da igraš svoju najbolju košarku kada dođe plej-of. Činjenica je da je Zapad zaista, stvarno, jako težak. Možemo da igramo u prvom kolu sa Lejkersima, Golden Stejtom, s kim god. Sve su to dobri timovi. Branimo titulu protiv svakog tima od početka sezone. Oni uvek žele da pobede šampiona, a mislim da želimo da budemo bolji tim što smo bili prošle godine. Imamo šansu, videćemo kada dođe vreme.",

istakao je Jokić.

Nahvalio je Jokić protivničku ekipu kojoj je nedostajao još uvek povređeni Karl Entoni-Tauns, rekavši da je duel presudila odbrana koju je njegov tim prikazao u odlučujućem periodu igre.

"Mislim da su oni stvarno dobar tim, da su odlično vođeni. Igraju akcije na pravi način i imaju oštrinu. Ali našli smo način. Mislim da je odbrana u četvrtoj četvrtini je bilo neverovatna, i zato smo dobili utakmicu. Druga postava nam je na neki način pokazala kako se to radi sa energijom, i oni su nas vodili, a mi smo samo nastavili istim putem".

Do kraja osnovnog dela sezone, ekipi iz Kolorada je ostalo da odigra još dva gostovanja – San Antonio i Memfis sa kojima u ovoj sezoni ima besprekoran učinak tako da ima sve u svojim rukama da kao lider uđe u najvažnije borbe.




 


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara