Foto: Starsport
Foto: Starsport

Jokić vs Micić - prva NBA epizoda

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 15:38

Večeras od 20 časova i 30 mintua Oklahoma dočekuje Denver

Nikola Jokić protiv Vasilija Micića, prvi put u karijeri. Neki će reći najbolji protiv najboljeg. Nikola Jokić je dokazao svoj status najboljeg košarkaša NBA lige, a Vasa je u stigao u Oklahomu sa statusom najboljeg igrača Evrolige, sada će prvi put dva srpska internacionalca ukrstiti koplja.

Nekada su ova dva momka počela zajedno da grade spektakularnu karijeru igrajući ABA ligu u dresu Mege. Bili su već tada izvanredan tandem, ali su se vrlo brzo razišli.

Izabrane vesti

Vasa je krenuo da gradi Evropsku karijeru koja je bila puna uspona i padova, preko Bajerna, Crvene zvezde, Tofaša, Žalgirisa, ali odlazak u Efesa ga je lansirao i tu je postao najbolji plejmejker Evrolige, MVP i dvostruki šampion Evrope.

O Jokićevom putu se već sve zna. Bucko iz Sombora je napravio čudo u Denveru. Dva puta je bio MVP lige, a prošle sezone je pokorio sve i došao do šampionskog prstena.

Sada je došao trenutak da prvi put igraju jedan protiv drugog jer se Vasa odlučio na odlazak u NBA ligu. Stigao je u Oklahomu, ali uloga i dalje nije onakva kakvu bi on želeo. Za sada srpski plejmejker dobija vrlo malu priliku da pokaže šta ume na parketu, a o ulozi Jokića u Nagetsima nećemo trošiti reči.

Granica poena za Nikolu Jokića na meču protiv Oklahome je 26,5

Ono što je zanimljivo da su obe ekipe krenule sjajno ovu sezonu. Dve utakmice - dve pobede. Oklahoma je prvi put još od sezone 2016/17 počela sa dve pobede. Sada su savladali Čikago i Klivlend.

Granica poena za Šaja Gildžusa Aleksandera protiv Denvera je 28,5

Što se Denvera tiče, oni su nadigrali Lejkerse i Memfis Grizlise i jasno je da će ponovo biti među najboljima na Zapadu. Ostaje nam da vidimo kakva će biti Oklahoma jer definitivno imaju talenda na čelu sa Šajom Gildžusom Aleksanderom koji je ubedljivo najbolji igrač i prvi strelac tima.

--------------------------------------

A večeras u Oklahomi - revolveraški obračun između Šaj Gildžes-Aleksandera i Nikole Jokića! Tandersi su u prva dva kola pobedili Klivlend i Čikago, a Šaj je postigao ukupno 65 poena.

Nagetsi su odbranu šampionskog prstena počeli sa pobedama potiv LA Lejkersa i Memfisa, a Jokić je postigao 51 poen.

Utakmicu između Oklahome i Denvera možete gledati uživo na Mozzart Bet sajtu od 20.30, a imate priliku i da se uživo kladite na to koliko poena će Gildžes-Aleksander i Jokić postići pojedinačno i ukupno na poluvremenu i celom meču.

--------------------------------------

Svi ćemo imati priliku da gledamo ovaj okršaj večeras s obzirom da počinje u popularnom terminu od 20 časova i 30 minuta.



tagovi

Vasilije MicićNikola JokićŠej Gildžes AleksanderOklahoma Siti TanderDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara