Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokićev učinak biće opet trn u oku ljubiteljima statistike; Trenutak za brigu, Mari osetio zadnju ložu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 04:34

U izostanku njegovog najbližeg saborca, istakao se Majkl Porter Džunior

Denver je sezonu odbrane titule započeo u visokom ritmu i zabeležio šest pobeda u prvih sedam utakmica, uključujući i trijumf nad Dalasom na otvaranju NBA kupa, ali ono što je sve verovatno najviše zanimalo jeste koliko će Nagetsi izdržati bez povreda najboljih igrača. Odgovor je tačno sedam, pošto je noć posle recke protiv Mavsa Džamal Mari “osetio“ zadnju ložu desne noge. 

Kanađanin je morao van parketa već na početku druge četvrtine i više se nije ni vraćao nazad pošto je hramljući otišao put svlačionice. Iako je pobeda nad Čikagom (123:101) važna, neće sada nikom u Denveru biti lako da sačeka specijalisti izveštaj o stanju Marijeve zadnje lože.

Izabrane vesti

Drugi najbolji igrač Denvera odigrao je devet i po minuta pre nego što je na početku druge četvrtine prijavio nelagodu zbog koje je morao napolje. Domaćin se nije najbolje snašao u tom periodu, nije uspevao da nađe svoj ritam, pa je Čikago dobio drugu četvrtinu i na poluvremenu imao minimalnu prednost (53:51) zahvaljujući pre svega odličnom Nikoli Vučeviću koji je na pauzu otišao sa 15 poena. U nastavku je ubacio samo još četiri poena, što je delom razlog zašto je Denver odneo tako ubedljiv trijumf, a očekivano, glavni uzrok ovakvog konačnog ishoda je Nikola Jokić.

Denver je u drugom poluvremenu ubacio čak 72 poena! I što je još važnije, protivnika ostavio na 49. Nije želeo srpski as da žuri, u prvom delu utakmice bio je donekle tih, iako je već tada imao 11 poena i pet skokova. Ono pravo je pokazao u nastavku gde je bio apsolutno nezaustavljiv. I ponovo će njegov učinak biti trn u oku ljubiteljima statistike, tačnije svima koji teže savršenstvu, a to je u ovom slučaju tripl-dabl, pošto mu je ponovo nedostajala jedna asistencija za isti! Utakmicu je za vršio sa 28 poena (9/16 iz igre), 16 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte za nešto više od 33 minuta. Protiv Dalasa ga je jedno dodavanje delilo od tripl-dabla, večeras opet, a i u pobedi nad Memfisom mu je tako malo falilo da ima dvocifren učinak u tri glavne statističke kategorije.

No, to njega ne interesuje previše, on i pored toga igra zastrašujuće dobro iako deluje da možda ima koji kilogram viška i da nije u optimalnom stanju. To je nešto o čemu se u NBA svetu mnogo diskutuje, kako je moguće da Jokić toliko dominira iako se vidi da nije još u svom prepoznatljivom modu. Ako ovako izgleda na početku sezone, šta li će biti kada se bude odlučivalo za poziciju u plej-ofu ili u samom doigravanju?

U odsustvu Džamala Marija večeras je iskočio Majkl Porter Džunior. Njegovih 27 poena, šest skokova, dve asistencije, dve bolkade uz pet trojki iz deset pokušaja. Eron Gordon ih je ispratio sa 15 poena, 12 uhvaćenih i pet podeljenih lopti, dok je Redži Džekson imao 16 poena. Kod gostiju Demar Derozan je ubeležio 17, a Dževon Karter 16 poena.


NBA LIGA

Indijana – Šarlot 124:125

/Haliburton 43 – Vilijams 27/

Nju Orleans – Atlanta Hoks 105:123

/Vilijamson 25 – Jang 22/

Orlando – LA Lejkers 120:101

/Vagner 26 – Dejvis 28/

Bruklin – Boston 114:124

/Tomas 27 – Tejtum 32/

Hjuston – Sakramento 107:89

/Bruks 26 – Monk 18/

Minesota – Juta 123:95

/Edvards 31 – Markanen 22/

Denver – Čikago 123:101

/Jokić 28 – Vučević 19/



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMajkl Porter JuniorDžamal MariNBA ligaNikola VučevićČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara