Ksavijer Manford (desno) u dresu reprezentacije SAD (©AFP)
Ksavijer Manford (desno) u dresu reprezentacije SAD (©AFP)

Još jedan igrač pao na doping testu: Kraj sezone u Evrokupu za plejmejkera Hapoela zbog kanabisa

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.24. | 11:45

Sastav iz Tel Aviva je imao velike ambicije na evrosceni, ali je doživeo bolan udarac zbog suspenzije Ksavijera Manforda

Nisu prošla ni 24 časa otkako je obelodanjeno da je Pjerija Henri kažnjen četvorogodišnjom suspenzijom zbog "upotrebe zabranjene metode", a već su stigle vesti o suspenziji još jednog igrača. Naime, kako je izvestila izraelska Antidoping agencija, plejmejker Hapoel Tel Aviva Ksavijer Manford je pao na doping testu i sledi mu zabrana igranja na neodređeno.

Manford je pao na rutinskom testu u decembru, a rezultati su nedavno ozvaničeni. Bio je pozitivan na kanabis, koji je na listi zabranjenih supstanci, iako je bilo borbe da se to promeni. Hapoel i izraelska liga su obavešteni, pa ostaje da se vidi koliko dugo će Amerikanac biti van stroja.

Izabrane vesti

Prema određenim procenama, bivši NBA košarkaš, a kratko i član Barselone, najverovatnije neće igrati do kraja sezone u Evrokupu. Hapoel je kao drugoplasirani u Grupi A izborio plasman u plej-of, te je tako istakao velike ambicije, pa i borbu za trofej i mesto u Evroligi, ali... Manfrod je bio veliki deo uspeha izraelskog tima i ostaje da se vidi kako će nadomestiti njegov izostanak.

Ovaj 31-godišnji košarkaš je beležio 15,9 poena, 3,7 asistencija i 2,8 skokova, kao i prosečan indeks 15,8 na evrosceni, a bio je i MVP osmog kola Evrokupa, kada je ubacio 31 poen Huventudu.



tagovi

Ksavijer ManfordHapoel Tel Avivantidoping agencijadopingdoping kontrola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara