Još jedan sjajan meč u Užicu: Sloboda brojala do 118, ukupno 70 poena u drugoj četvrtini i potpuni debakl Novog Pazara

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.12.19. | 21:02

Zlatibor šokiran u Čajetini protiv Napretka, Ere na drugom mestu

Bez reči iz kola u kolo ostavlja ekipa užičke Slobode u Košarkaškoj ligi Srbije. Tim koji se do pre dve sezone nalazio u drugom rangu takmičenja, od tada je krenuo u nezadrživ put na gore. A večeras je probio plafon. I to bukvalno. Jer kako se drugačije može objasniti činjenica da su Rosoneri večeras za poluvreme ubacili 70 poena, da su bili na samo dva poena od ubacivanja „stotke“ nakon samo tri odigrane četvrtine? Nemoguće, ali zasluženo i to u potpunosti. Novi Pazar je sve samo nemoćno posmatrao – 118:92.

Nije ni ovogodišnji član ABA 2 lige uopšte odigrao loše, ali od naleta Slobode večeras jednostavno nije bilo spasa. Vladimir Lučić „šarao“ je večeras sa sastavom, gotovo svima je dao mogućnost da izađu na teren i apsolutno svi su tu priliku oberučke prigrabili. Čak šest igrača meč je završilo sa dvocifrenim učinkom.

Izabrane vesti

A tri košarkaša Slobode večeras su prebacila i magičnu granicu od 20 poena. Tevin Foster je brojao do 23 poena, Dimtrije Nikolić zaustavio se na 22 poena, dok je Dušan Kutlešić imao 21 poen. Fantasičan je bio i mladi Đorđe Pažin koji je prethdonog vikenda došao u tim iz FMP-a ubacviši čak 18 poena, a krug dvocifrenih zatvorili su Stefan Simić sa 11 poena, kao i Tadija Tadić sa 10. Sa druge strane, jedini koji se istakao bio je Aleksandar Todorović koji je ubacio 22 poena, ali to nije bilo dovoljno protiv Era.

Sloboda deluje i više nego ozbiljno, Sloboda je materijal za ABA 2 ligu naredne sezone, bez ikakve sumnje.

Vladimir Lučić

Od samog početka videlo se da nas u Užicu čeka nešto posebno. Rešetali su i jedni i drugi mrežicu već u prvom kvartalu, ali je u tome ipak prednjačila domaća ekipa koja je za samo pet minuta već stigla do 20 postignutih poena. Samo do kraja četvrtine Užičani su stigli do čak 13 poena prednosti – 33:20.

Ni početak drugog kvartala nije doneo nikakve promene. Ere su nezadrživo grabile ka osmom prvenstvenom trijumfu, vrlo brzo došle i do čak 24 poena prednosti, ali se tada trgao i Novi Pazar koji je uspeo da istopi razliku na samo deset poena u jednom momentu. Gledaocima je verovatno bilo izuzetno teško i da prate sve promene rezultata u ovoj deonici, pošto su dva tima ukupno postigla čak 70 poena, a sa prednošću je na odmor otišla Sloboda – 70:53.

Nakon nekoliko minuta egal borbe u trećoj deonici, Užičani su ponovo upalili motore. Blistali su Tevin Foster, Dušan Kutlešić i Dimtrije Nikolić kao mnogo puta do sada i stavili su Novi Pazar na ivicu provalije. Ali opet, treba podvući – Pazarci su uprkos svemu postigli sasvim zadovoljavajući broj poena, ali je odbrana potpuno zakazala na ovom meču. Pred poslednjih deset minuta košarke na semaforu u čuvenom „Velikom parku“ pisalo je 98:74.

Dušan Kutlešić

Poslednja četvrtina bukvalno nam je donela odrađivanje posla, pa je Vladimir Lučić šansu pružio i košarkašima koji su do tada imali manju minutažu. No, i oni su se odlično borili, a i više od toga. Konstantno su održavali Pazarce na oko 25 poena prednosti, a na kraju su odneli ubedljivu pobedu – 118:92.

A negde na poluvremenu, tribine u „Velikom parku“ su se zatresle zbog još jedne vesti koje su pozitivne za Užičane, a to je bio poraz Zlatibora na domaćem parketu od Napretka iz Aleksinca, koji je slavio u neverovatno uzbudljivoj završnici – 88:92.

Dugo su Zlatiborci vodili na tom meču, ali su na kraju platili danak katastrofalnom otvaranju treće deonice, gde su za manje od četiri minuta primili čak 18 poena, čime su otvorili vrata velikog preokreta Aleksinčana.

Sve do samog kraja rezultat je bio u potpunom egalu, a onda je sve „palo“ za domaćina u poslednjem minutu. Nekoliko grešaka i promašenih šuteva, koštalo je Zlatiborce veoma važne pobede, kojima su sada ispustili korak za vodećim timovima na tabeli. Sa druge strane Napredak je zabeležio petu pobedu, a ujedno uzeo i najveći skalp u dosadašnjem toku sezone.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu su bili Bogdan Mikavica sa 18 poena, Dimitrije Raičević sa 17 poena, te Nemanja Karalić koji je završio sa 16 poena. Sa druge strane, istakao se Dragoslav Papić koji je ubacio vrtoglavih 27 poena.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Subota
Mladost Zemun - OKK Beograd 81:76
/Dreksel 24 (8sk), Mijailović 16, Taker 15 (9sk) - Langović 15 (10sk), Malešević 13, Jovičić 11/

Zlatibor Čajetina - Napredak JKP Aleksinac 88:92
/Papić 27, Stamenić 12 - Mikavica 18, Raičević 17, Karalić 16/ 

Borac Čačak - Kolubara 82:69
/Kočović 16, Nerandžić, Alikadić 14 - Simić 22, Šparović 13, Preston 10 (10sk)/

Sloboda Užice - Novi Pazar 118:92
/Foster 23. Nikolić 22, Kutlešić 21, Pažin 18 - Todorović 22, Miladinović 14, Novaković 13/
20.00: (1,70) Dunav (14,50) Vršac (2,30)
20.30: (1,25) Tamiš (17,00) Metalac Valjevo (4,40)

Nedelja
19.00: Dinamik – Vojvodina

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara