Vladimir Jovanović (Foto: Starsport)
Vladimir Jovanović (Foto: Starsport)

Jovanović: Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali verujem u ovaj tim

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.10.22. | 22:42

Trener Crvene zvezde govorio za medije posle trijumfalnog debija na klupi srpskog šampiona

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su krenuli u odbranu trona ABA lige. Savladli su MZT pred svojim navijačima na premijeri 87:67 i tako na najbolji način otvorili novu sezonu. Trener Vladimir Jovanović, koji je upisao zvaničan debi na klupi crveno-belih, izneo je utiske na konferenciji za medije posle susreta.

Zadovoljan je nastupom njegovih izabranika, iako priznaje da je u početku postojalo nervoze.

Izabrane vesti

"Čestitam igračima na pobedi. Krenuli smo u sezonu kako smo želeli u smislu da smo upisali dva boda. Prva utakmica uvek je malo nezgodna. bili smo malo i nervozni na početku, napravili neke loše selekcije, ali je posle naš kvalitet došao do izražaja. U nekim delovima utakmice smo igrali solidno, ali vidi se da nam nedostaju povređeni igrači. Pred nama je mnogo rada, ali verujem u ovaj tim. Momci dobro treniraju, dobro se ponašaju i svaki dan napredujemo što me kao trenera izuzuetno motiviše i raduje. Vreme koje nemamo za dodatno uigravanje je problem, ali verujem da će ovo što radimo biti dobro", rekao je Jovanović i čestitao rivalu na borbenosti, poželeo mu sve najbolje u nastavku sezone.

Često su crveno-beli igrali sa niskom petorkom, pa i sa tri plejmejkera u jednom trenutku na parketu (Ivanović, Adams, Marković). Odličan utisak ostavio je i mladi Nikola Topić (šest poena i pet skokova).

"Te neke ideje koje smo imali su malo iznuđene, nedostaju nam Dobrić i Nedović, pa neko mora da uzme te minute. Nikola je talentovan momak, računamo na njega ozbiljno i na njemu je da dobro radi. Igrao je danas solidno, može daleko bolje. Ima puno stvari koje treba da ispravlja, ali ima podršku svih nas, starijih igrača. Stefan Marković mu puno pomaže, zaslužan je i za njegov rapidni napredak za ovo kratko vreme".

MZT je na kraju imao šest skokova više i Jovanović ističe da je to nešto na čemu će ekipa raditi.

"U jednom trenutku smo imali i 30 razlike, a manje skokova. Oni su ekipa koja ima mesa ispod koša, mladog Turčina Jigitoglua koji je ogroman, sa rasponom ruku preko 230cm i Mićovićem. Imaju taj kvalitet. Mi smo u nižim petorkama računali da imamo prednost u napadu, ali hendikep na defanzivnom skoku. To su situacije zbog kojih neku lopti više nismo uzeli, ali to je jedan od segmenata na kojima treba da radimo".

Crveno-beli su večeras bili veoma strpljivi u napadu i sigurni na lopti, što dokazuje i podatak da su samo pet puta izgubili posed.

"U pripremnom periodu smo gubili dosta lopti i to je bila jedna zamerka i nešto na čemu smo radili. To smo iskontrolisali, pokazali smo reakciju".

Raduje ga partija Džejlena Adamsa (16 poena), kao i požrtvovanost svih igrača koji su dobili priliku.

"Verujemo u Adamsa. Da nije tako ne bi bio sa nama. Ima svoje kvalitete, ali potrebno mu je vreme za uigravanje, kao i timu. Da se adaptira na novu ekipu, sistem igre. Prva je utakmica, videla se nervoza, velika želja. Jedan Branko Lazić se bacio na glavu, Holand sa 30 i nešto godina se bacao na zapisnički sto. To publika i ja kao trener želimo da vidimo. Imamo oscilacija, to je posledica neuigranosti jer nismo bili kompleti od početka. Kako se budu povređeni igračli priključivali i kako budemo imali više zajedničkih treninga, stvari će biti još bolje. Najbitnije je da najbolje partije pružamo kada bude bilo najpotrebnije. Raspored je gust, težak, i nadam se da ćemo izvući najbolje što možemo".

U timu večeras nije bilo Filipa Petruševa, Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića koji su imali problema sa povredama.

"Nemanja ima povredu koja je nezgodna, zahteva tretman. U fazi je treninga, ali ne radi sa ekipom i uz kontakt. To ide u dobrom smeru i prognoze se menjaju iz dana u dan. Nadam se da će uskoro biti sa ekipom. Radio je juče i danas treninge i posle pauze koju je imao zbog povrede leđa vratio se zdrav u trenažni proces i od sledećeg treninga ravnopravno konkuriše za tim. Dobrićev oporavak napreduje bolje nego što smo očekivali. Ne znam tačan datum kada će se vratiti, ali zasad je sve dobro. Nadam se da će i on uskoro biti sa nama".

Meč je na klupi iz predostrožnosti presedeo Ognjen Kuzmić

"Kuzmić je osetio bol u stopalu i zato nismo hteli da ga koristimo. Mislim da nije ništa ozbiljno. Da je bilo neke velike potrebe možda bi mogao da igra, ali nismo hteli da rizikujemo".

Još jedan igrač je pratio utakmicu sa strane, novajlija Miroslav Raduljica.

"Tek je došao, kao i svima potrebno je određeno vreme. Već smo se pripemali za utakmicu tako da nije bio puno sa ekipom, videćemo u narednom periodu".

Crvenu zvezdu već u petak očekuje duel sa Anadolu Efeson u Istanbulu, na startu sezone u Evroligi.

Idemo prvaku Evrope na noge. Ima vremena do te utakmice, pa ćemo pričati kad dođe vreme za to”, zaključio je Vladimir Jovanović.

Uprkos porazu, trener MZT Skoplja Aleksandar Petrović zadovoljan je igrom svoje ekipe u napadu.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Igrali smo koliko smo mogli protiv jedne jake evroligaške ekipe. U odbrani smo bili bolji nego u napadu. Napad je zatajio, imali smo nekih propusta, ali zadovoljan sam odnosom i ponašanjem igrača. Iskontrolisali smo skok, imali neke bezveze izgubljene lopte. To je Zvezda kao iskusan tim iskoristila i tu vidim razloge za naš današnji poraz", rekao je Petrović.

Na konačan ishod uticali su i kadrovski problemi.

"Igramo bez dva igrača, neki su povređeni. Očekujem da jedan od njih bude protiv Partizana u sastavu. Nervozan sam samo bio oko nekih izgubljenih lopti koje su bile bliže nama nego protivniku".

Cilj MZT-a je jasan ove sezone.

"Ambicija je opstanak u ligi. Da opstanemo i dođemo do kontinuiteta igara u ABA ligi".


tagovi

KK Crvena zvezdaVladimir JovanovićAleksandar PetrovićMZT SkopljeNikola TopićDžejlen AdamsNemanja NedovićOgnjen DobrićFilip PetruševMiroslav Raduljica

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara