Jović i gitara su kombinacija bez mana

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 15:59

Srpski košarkaš u kratkom intervjuu otkrio da je oduvek voleo da svira popularni žičani instrument

Stefan Jović se ove sezone vratio u Bajern i ponovo zaigrao u Evroligi, ali svi i dalje pamte sjajne partije koje je pružao dok je nastupao za beogradske crveno-bele kojima je pomogao da se nađu u plej-ofu kada im niko to nije predviđao. Sada se nalazi u istoj poziciji u Minhenu, gde će želeti da pomogne Bajernu koji će pokušati da postane prvi nemački klub koji se plasirao u Top 8 fazu u istoriji Evrolige.

Sada deluje nestvarno da košarka nije bila prva Jovićeva ljubav i da je mogao da ode na potpuno drugu stranu. Ranije je Stefan bez problema svirao akustičnu gitaru i pevao, a imao je i zapažene nastupe.
„Sviram gitaru još otkako sam napunio osam godina, što bi značilo da je prošlo već 20 od kako sam je prvi put uzeo u ruke. Počeo sam da sviram još dok sam bio u osnovnoj školi“.

Izabrane vesti

Kaže da najviše voli da svira domaću muziku, a da mu je najveća podrška bio brat koji je takođe muzičar.
„Rok muzika mi je uvek bila omiljena, naročito srpski i eks-Ju rok. Nisam baš tako dobar pevač, pa uglavnom samo sviram gitaru i to isključivo akustičnu. Pokušao sam da se snađem i sa električnom gitarom, ali mi se nije dopala. Uglavnom sviram sa bratom, jer i on svira na gitari od malena“.

Kaže da ipak samo voli da peva i da svira, a da se još uvek nije oprobao u pisanju pesama. Javni nastupi mu nisu strani i ističe da voli da svira za društvo.
„Nikada nisam pisao pesme, uglavnom sam svirao ono što su drugi već komponovali. Par puta sam nastupao u javnosti, a najviše volim da sviram kada su tu saigrači. Doduše, najviše sviram kada se nađem sa prijateljima i porodicom“.

Dodaje da sada pronalazi sve manje vremena da se posveti muzičkoj strasti, jer se ulazi u najteži deo sezone. Ni sin mu ne dopušta da svira, jer je previše mali i brzo se uplaši zvuka popularnog žičanog instrumenta.
„Gotovo godinu dana nisam ni pipnuo gitaru. Teško je, jer sam ranije svirao gotovo svakog dana. Nadam se da će se sin navići na sve i da ću ubrzo ponovo moći da zasviram. Nisam ni poneo gitaru sa sobom u Minhen, tako da će muzika morati da sačeka“.

A koliko dugo će čekati, ostaje da vidimo. Stefan Jović kaže da ne planira da po završetku košarkaške karijere zapliva u muzičkim vodama.
„Nisam razmišljao o tome da jednog dana osnujem bend. Kada sam bio mlađi, voleo sam Erika Kleptona... Tada sam istovremeno igrao i fudbal, i košarku, a pored toga sam svirao i gitaru. U to vreme sam najviše voleo muziku i gitaru, sada je na prvom mestu košarka. Mislim da je moguće da se ljudi istovremeno bave sportom i muzikom“, zaključio je naš košarkaš.

Foto: Star Sport


tagovi

Stefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara