Erik Mekkalum (©Reuters)
Erik Mekkalum (©Reuters)

Jović i Šved dobili podršku: Stariji brat Si-Džej Mekoluma potpisao za Himki

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 15:08

Amerikanac će provesti godinu dana u žuto-plavom dresu

Himki je ozvaničio dolazak četvrtog ovosezonskog pojačanja, pošto je posle Grega Monroa, Džordana Mikija i Jevgenija Voronova u ekipu iz moskovske regije stigao iskusni plejmejker Erik Mekolum. Ugovor je potpisan na godinu dana, a predstojeća sezona biće treća u nizu VTB ligi za 32-godišnjeg organizatora igre.

Izabrane vesti

Prelazak u Himki je prilika koju nisam smeo da propustim. To je klub sa sjajnim trenerom i organizacijom, koji se nadmeće na najvišem nivou i uvek pretenduje na trofeje”, rekao je momak koji je odlaskom iz Uniksa u Himki ponovo dobio priliku da nastupa u Evroligi.

Deluje da je košarkaš koji je sa Efesom u sezoni 2017/18 igrao elitno evropsko takmičenje, pojačanje po meri za žuto-plave, jer se od njega očekuje da bude podrška Alekseju Švedu i Stefanu Joviću.

Radi se o igraču ogromnog iskustva koji je pružao kvalitetne partije i za Efes i za Uniks. Plejmejker nam je bio preko potreban. Celog leta smo razmišljali dok se nismo odlučili za Erika. Jako dobro poznaje VTB, kao i Evroligu. Vrlo je raznovrsan, podjednako je dobar u šutu i organizcji napada. Mislim da će uz saigrače dosegnuti zenit“ , rekao je trener ekipe iz podmoskovlja Rimas Kurtinaitis.

Stariji brat NBA zvezde Si Džej Mekoluma može da se pohvali sjajnim brojkama u VTB ligi, ali i u evropskim takmičenjima. Prosek u regionalnom prvenstvu mu je 19,9 poena, 3,6 asistencija i 2,9 skokova, dok u Evrokupu koji je igrao znatno češće u odnosu na Evroligu ima 17,1 poen, četiri asistencije i 2,9 skokova.

Deluje da je ruski tim sklopio mozaik za predstojeću sezonu – pored obnovljenih ugovora sa Devinom Bukerom, Sergejom Monjom, Igorom Vjalcevim, odnosno komandantom ekipe Aleksejem Švedom, ojačane su pozicije koje su bile deficitarne, pre svega centarske.



tagovi

Erik Mekolumefes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara