Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Jović nastavio da briljira u dresu Majamija i nameće se Eriku Spolstri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 11:12

Talentovani srpski košarkaš odigrao još jedan odličan meč na Letnjoj ligi

Ako se po jutru dan poznaje, Nikola Jović bi u sezoni pred nama mogao da dobije veću ulogu u Majamiju. Mladi srpski košarkaš je na sjajan način otvorio Letnju ligu u Kaliforniji i dokazao da je napredovao.

Posle 21 poena u trijumfu nad Los Anđeles Lejkersima, bivši igrač Mege bio je još efikasniji u porazu od Sakramento Kingsa 83:95. Brojao je do 22, uz tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Šutirao je 6/13 iz igre, uz sjajnih 3/5 van linije za tri poena, kao i 7/8 sa linije penala.

Izabrane vesti

Talentovani srpski košarkaš je bio daleko najbolji pojedinac ekipe sa Floride. Naštelovao je ruku na startu, pogađao trojke i u tranziciji, dolazio do poena iz prodora, zakucavao... Vrsna napadačka partija 20-godišnjeg krilnog košarkaša.

Najbliži mu je bio Džamal Kejn sa 17 poena, a od ostalih saigrača nijedan nije došao do dvocifrenih učinka. Dobra stvar je i što je ponovo zasenio novajliju Haimea Hakeza. Ostavio ga je ovoga puta duboko u senci, pošto je momak meksičkih korena ubacio svega četiri poena.

Kigan Mari je bio nerešiva enigma za odbranu tima sa Floride. Igrač za kojeg se mnogi pitaju šta traži na Letnjoj ligi, s ozbirom da je minule sezone bio starter za Kingse u plej-ofu, postigao je čak 41 poen (6/11 za tri, 13/15 sa linije penala).

Jovića je Majami odabrao leta prošle godine sa 27. pozicije na NBA draftu, a u debitantskoj sezoni ubeležio je svega 15 nastupa, najvećim delom zbog povrede. Prosečno je beležio 5,5 poena i 2,1 skok.

Ako nastavi sa dobrim partijama, nema sumnje da će dobiti veću šansu. Majami Herald napominje da je Jović ispunio uslov koji mu je postavio trener Erik Spolstra po pitanju kilaže (oko 106 kg) i snage, mada dodaje da bi trebalo da popravi igru u blizini obruča (0/4 u prvom poluvremenu iz reketa). Trener Hita u Letnjoj ligi, bivši NBA as Karon Batler, oduševljen je novim dobri izdanjem srpskog košarkaša.,

"Bio je sjajan", kratko je prokomentarisao Batler.

Spekulisao se čak i da bi Jović mogao da bude deo paketa za Demijana Lilarda, ali počeo je mladi srpski košarkaš ozbiljno da se nemaće Spolstri i njegovim saradnicima. S ozbirom da ga u Majamiju vide na poziciji četvorke, pravu konkurenciju gotovo da nema, a najavljeni odlazak Dankana Robinsona (u trejdu za Lilarda) bi mu samo otvorio još više prostora.



tagovi

Nikola JovićMajami HitLetnja liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara