Jović i Kurtinaitis Foto Shutterstock
Jović i Kurtinaitis Foto Shutterstock

Jović se vratio u VTB ligu, Himki slavio

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.01.21. | 14:03

Tim iz Podmoskovlja bolji od Lokomotive u derbiju VTB lige

Najavljivan kao derbi VTB lige, duel Lokomotive i Himkija opravdao je očekivanja, ali nije ispunio želju navijača Lokomotive koji su ispunili sva mesta u dvorani dozvoljena za upotrebu zbog ograničenja uslovljenih pandemijom koprona virusa - 91:102.

Tim iz Krasnodara, jedan od rivala Partizana u grupi F Top 16 faze Evrokupa i član najužeg društva favorita za osvajanje ovog takmičenja, samim tim i jedan od glavnih kandidata za selidbu u Evroligu, dugo je držao korak sa manje-više redovnim učesnikom Evrolige.

Izabrane vesti

Predvođen odličnim Džordanom Krofordom (34 poena, 4 skoka, 3 asistencije) i Mantasom Kalnietisom (18 poena, 14 asistencija) nije posustajao ni kada su gosti imali dvocifrenu prednost. Stigla je Lokomotiva do 85:91 polovinom poslednje deonice. Ali, onda je Stefan Jović (1 poena, 2 skoka, 4 asistencije) koji je odigrao tek prvi meč u VTB ligi ove sezone, rešio da unese mir u tim iz Himkija. Asistirao je Devinu Bukeru (21 poen, 8 skokova) za kucanje, pa je na trojku Kroforda odgovorio polovičnim učinkom s penala, da bi Jevgenij Voronov prvom trojkom iz ugla (88:97), te sjajni Aleksej Šved (30 poena, 12 asistencija) drugom (88:100) otklonili pitanje pobednika ispisujući prvi poraz domaćina kod kuće u VTB ligi.

Ujedno, ekipi iz Podmoskovlja je ovo tek drugi put u sezoni da veže dve pobede, računajući mečeve u oba takmičenja, VTB ligi i Evroligi.




tagovi

Aleksandar TrifunovićStefan JovićHimkiKK Lokomotiva KubanjVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara