Sadik Garuba (Foto: MN Press)
Sadik Garuba (Foto: MN Press)

Juniori Reala dominantno krenuli u odbranu trona

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 12:42

Makabi lak plen za prošlogodišnjeg MVP-a Elija Ndiaja

Košarkaši madridskog Reala su pobedom nad vršnjacima iz Makabija otvorili završni turnir juniorske Evrolige u Beogradu. Kontrolisali su dešavanja na parketu Hale sportova Ranko Žeravica od početka do kraja susreta i prilično ubedljivo slavili - 93:66.

Od starta se videlo da će sastav iz Tel Aviva imati velikih problema da izađe na kraj sa atletski kvalitetnijim protivnikom i sjajnom unutrašnjom linijom Madriđana. Eli Ndiaje je od prvih minuta pokazao veću zrelost i ozbiljan kvalitet u odnosnu na vršnjake. Dominirao je u reketu, kontrolisao skok, asistirao - radio je sve. Prednost Reala je iz minuta u minut rasla, Makabi se koliko toliko držao šutem sa distance.

Izabrane vesti

U drugom periodu je već postalo jasno da se braniocu trona smeši trijumf. Dobro je svoje minute iskoristio i Estonac Henri Vesar, pa je prednost Reala nastavila da se kreće uzlaznom putanjom. Na veliki odmor izabranici Marijana de Pablosa otišli su sa 19 poena viška.

Po povratku sa pauze impresivna centarska linija Kraljevskog kluba je bez većih problema održavala suficit, čak ga i uvećala za devet poena pred poslednjih 10 mintua. Sve je bilo prilično jasno. Četvrti kvartal prošao je u rutinskom odrađivanju posla Madriđana, juniori Makabija jednostavno nisu imali šanse.

Na kraju je Ismael Dianje bio najkorisniji igrač pobedničke ekipe sa 15 poena i devet skokova (6/8 za dva), ali je Eli Ndiaje bio prva figura susreta sa dabl-dablom od 16 poena i 11 skokova (indeks 22). Ispratili su ih talentovani Slovenac Urban Klavžar sa i Vesar sa po 12 poena, 10 je uz devet skokova dodao Amadu Dumbija, dok je Sadik Garuba takođe brojao do 10.

U poraženom sastavu 14 poena Šahara Dorona, koji je ostavio daleko najbolji utisak u Makabiju. Roj Behar je dodao 11, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Ofri Naveh.

ZAVRŠNI TURNIR EVROLIGE ZA JUNIORE

Grupa A

Sreda

Mega Mozzart - INSEP 70:54

Makabi Tel Aviv - Real Madrid 66:93

Četvrtak

09.00: INSEP - Makabi Tel Aviv

11.00: Real Madrid - Mega Mozzart

Petak

09.00: Mega Mozzart - Makabi Tel Aviv

11.00: INSEP - Real Madrid

Grupa B

Sreda

13.00: Stelazura - Next Generation tim

15.00: Crvena zvezda - ASvel

Četvrtak

13.00: Crvena zvezda - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Asvel

Petak

13.00: Asvel - Stelazura

15.00: Next Generation tim - Crvena zvezda


tagovi

KK Real MadridKK Makabi Tel AvivJuniorska EvroligaUrban Klavžar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara