Đorđević (© MN Press)
Đorđević (© MN Press)

Kad kolege kažu onda dileme nema: Đorđeviću i Marini nagrade za životno delo

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 13:36

Oboma – zasluženo

Struka najbolje zna ko koliko vredi. A prema oceni Udruženja košarkaških trenera Aleksandar Đorđević i Marina Maljković nema boljih, te su aktuelni selektor Kine i dugogodišnja glavnokomandujuća ženske reprezentacije Srbije dobitnici nagrade za životno delo, koje nosi naziv „Slobodan Piva Ivković“.

Imena govore sama za sebe, a za one koji su zaboravili valja podsetiti da ćeSale sa Kinom učestvovati na Mundobasketu 2023, dok je Marina osvojila Evroligu sa Fenerbahčeom, a usput i titulu u Turskoj. To je samo ove sezone, dok je sve urađeno prethodnih godine teško i nabrojati.

Izabrane vesti

Primera radi, Đorđević je je, vodeći Srbiju, triput bio srebrni (jednom na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014, Evropskom šampionatu 2017. u Turskoj i Olimpijskim igrama u Riju 2016). Kao trener Virtusa iz Bolnje okitio se titulom prvaka Italije i FIBA lige šampiona. Prošle godine sa Fenerbahčeom je osvojio bio je najbolji u Turskoj, a 2018. sa minhenskim Bajernom bio je pobednik Kupa Nemačke, dok je Kup Grčke osvojio je i sa Panatinaikosom 2016.

Za Marinu Maljković se odavno zna da je najuspešniji trener u istoriji naše ženske košarke. Sa reprezentacijom Srbije dva puta je bila šampion Evrope 2015. i 2021, sa kontinentalnih prvenstava ima i jednu bronzu. Takođe, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila je bronzanu medalju. U klupskoj konkurenciji bila je podjednako uspešna. Sa košarkašicama Fenerbahčea ove sezone osvojila je Evroligu, a sa ekipom Galatasaraja stigla je do trofeja i u Evrokupu. Šest puta je bila šampion Srbije, a ima i četiri pehara namenja pobedniku Kupa Milana Cige Vasojevića. Po dva puta osvajala je titulu prvaka Turske i regionalne ABA lige.


tagovi

Aleksandar ĐorđevićMarina MaljkovićKSSUdruženje košarkaških trenera Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara