Markel Fulc i Bogdan Bogdanovic (©AFP)
Markel Fulc i Bogdan Bogdanovic (©AFP)

Kad ne ide šut, Bogdan razigrava

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 05:10

Debi Vestbruka u prestonici, odlični Avdija, dabl-dabl Vučevića

Atlanta Hoksi su pobedom okončali predsezonu, pa tako sa skorom 2-2 dočekuju početak regularnog dela. Memfis je pre par dana bio ubedljiv protiv Hoksa, ali je četa Lojda Pirsa uzvratila i u dramatičnoj završnici stigla do preokreta i pobede - 117:116.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je mesto u startnoj petorci ustupio Kemu Redišu, ali je sa klupe uspeo da sakupi preko 27 minuta na parketu, najviše u pobedničkoj ekipi. Nije Bogdana služio šut u poslednjem pripremnom meču za regularni deo sezone, pa ga je okončao sa svega 10 poena (3/12 iz igre), ali je zato odlično razigravao saigrače, pa je upisao sedam asistencija (najviše u ekipi). Videćemo da li je klupa u generalnoj probi znači i klupu na startu regularnog dela sezone, Bogdanov konkurent Rediš je meč završio sa 18 poena. Galinari je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa pola koša više.

Izabrane vesti

Meč je inače rešen u neizvesnoj završnici, Memfis je vodio sve do poslednjih tri minuta, kada su Gudvin i Najt preokrenuli rezultat i na kraju obezbedili Jastrebovima pobedu.

Večeras su odigrana još dva suseta, interesantno je da su tri poslednja predsezonska duel rešavana u poslednjim minutima, mladi igrači željni minuta borili su se do poslednjeg daha, pa je veoma uzbudljivo bilo i u Orlandu i Vašingtonu.

Vizardsi su na debiju Rasela Vestbruka dobili Detroit (99:96), bivši igrač Oklahome i Hjustona je na terenu proveo 17 minuta, ubacio je osam poena uz sedam skokova i tri asistencije. Delovao je dobro na terenu, šut ga nije služio, ali će to vremenom sasvim sigurno izgledati sve bolje. Pored Vestbruka u petorci se našao i Bredli Bil (15 poena, pet asistencija), kao i Deni Avdija. Bivši košarkaš Makabija nastavlja sa odličnim partijama u predsezoni, u pobedi protiv Pistonsa učestvovao je sa devet poena i 10 skokova. Pokazao je još jednom raznovrsnost u igri i visoku košarkašku inteligenciju, mediji u SAD mu posvećuju sve veću pažnju i čini se da bi mogao da odigra veliku ulogu za Vizardse već u ruku sezoni. Skota Bruksa raduje i povratak Davisa Bertansa, bivši igrač Paritzana je za 11 minuta ubacio jednu trojku. Kod Detroita su se istakli Džerami Grent i Derik Rouz sa po 14 poena, doskorašnji košarkaš nemačkog Ulma Kilijan Hejs predsezonu je okončao sa 11 poena.

Orlando je zahvaljujući sjajnoj partiji rukija Kola Entonija srušio Šarlot (120:117). Medžik je vodio punih 40 minuta, ali su Hornetsi serijom 23:0 na startu poslednjeg kvartala stigli do preokreta. U dramatičnoj završici je Entoni uzeo stvari u svoje ruke, bek sa Severne Karoline je preokrenuo rezultat u poslednjim sekundama i potom sa linije penala overio pobedu ekipe sa Floride. Meč je završio sa 19 poena, pola koša više dodao je Eron Gordon, dok je pola koša manje od rukija ubacio Nikola Vučević, ali uz još 12 upisanih skokova. U dresu Šarlota su se izdvojili Devonte Grejem sa 25 i Teri Rozir sa 24 poena, Majls Bridžis je ubacio 12 poena uz 15 skokova, podbacio je ruki Lamelo Bol sa četiri poena, pet skokova i četiri asistencije, ali je uspeo da napravi nekoliko jako atraktivnih dodavanja.


NBA - PREDSEZONA


Orlando - Šarlot 120:117

Vašington - Detroit 99:96

Memfis - Atlanta 116:117


tagovi

Nikola VučevićRasel VestbrukDeni AvdijaBogdan BogdanovićOrlando MedžikDetroit PistonsŠarlot HornetsVašington VizardsMemfis GrizlisAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara