©Reuters
©Reuters

Kad nije finale, dobro je i treće mesto posle 29 godina: Armani na želju slomio CSKA

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 19:27

Micov ubacio 14 poena u slavlju ekipe Etorea Mesine - 83:73

Jedno je kada osam godina uzastopno igrate Fajnal for Evrolige i kao aktuelni šampion ostanete bez finala, a potpuno druga stvar kada se posle 29 godina ponovo nađete na završnom turniru Evrolige. Voljni momenat je bio na strani Armanija, koji je u borbi za treće mesto savladao CSKA i baš kao 1992. godine završio takmičenje na identičan način - 83:73.

Ekipa Etorea Mesine je u meču očekivano niskog inteziteta pokazala veću glad u odnosu na Moskovaljane, kojima je teško pao poraz od Efesa u polufinalu. Imali su znatno više raspoloženih igrača u svojim redovima, pokazali su više agresivnosti i bili znatno sigurniji u skoku, što im je na kraju donelo zasluženu pobedu.

Izabrane vesti

Na visini zadatka u gubitničkom timu bio je samo Tornike Šengelija, koji je meč okončao sa 18 poena, devet skokova i tri asistencije, a dvocifreni učinak prešli su još samo Vojtman i Lundberg. Sa druge strane, najefikasniji u grupi igrača sa podjednako raspoređenim učinkom i minutažom bili su Vladimir Micov i Serhio Rodrigez, koji su postigli po 14 poena, dok su po 11 ubacili Moraskini, Rol i Šilds.

Sastav iz Milana je gotovo čitavu utakmicu imao rezultat pod svojim kontrololom, a na kraju je dodao gas početkom četvrte deonice i stigao do dvocifrene prednosti. U jednom trenutku bilo je i +12 za Aramani (71:59), CSKA je pokušao da se vrati u samoj završnic, kada je stigao do zaostatka od sedam poena (71:78), ali nije imao snage za potpuni preokret.

Milanezima je ovo bilo peto učešće na finalnim turnirima i drugo uzastopno treće mesto. Iako su mogli da stignu i do velikog finala, sam dolazak u Keln bi mogao da predstavlja ogroman podstrek za ovaj klub i motivaciju da se u narednim godinama stigne do trofeja koji se čeka od 1988. godine.

ARMANI MILANO - CSKA MOSKVA 83:73

/20:23, 20:11, 20:23, 23:16/

ARMANI: Panter 2, Lidej 7, Micov 14, Moraskini 11, Rol 11, Rodrigez 14, Tarčevski 7, Činčarini, Šilds 11, Bruks, Evans 1, Hajns 5.

CSKA: Lundberg 13, Bolomboj 8, Komenko 3, Hilard 9, Ukov 2, Antonov, Strelnijeks, Vojtman 12, Klajburn, Šengelija 18, Kurbanov 8, Erik.


tagovi

Vladimir MicovOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara