Vujčić i Žižić (©Maccabi Tel Aviv BC)
Vujčić i Žižić (©Maccabi Tel Aviv BC)

Kad pecaš po Jadranu uloviš krupnu ribu: Nikola Vujčić doveo Žižića u Makabi

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 12:07

Ugovor na dve godine

Krupnu ribu upecao je Nikola Vujčić. Sportski direktor Makabija iz Tel Aviva simbolično se pohvalio fotografijom na društvenim mrežama kako na hrvatskom primorju čeka trzaj i – dočekao je. Iz Jadrana je izvukao Anta Žižića i predstavio ga kao novo pojačanje izraelskog velikana.

Mada se najavljivalo da je 23-godišnji centar potpisati za Real Madrid, aktuelni sportski direktor Makabija i njegova igračka legenda, nagovorio ga je da promeni smer. Posle kratkih i očigledno uspešnih pregovora, doskorašnji košarkaš Klivlenda rešio je da se vrati iz NBA lige u Evropu i sa novim klubom potpiše ugovor na dve sezone.

Izabrane vesti

Ponosan sam što prelazim u Makabi. Posebno mi znači što ću nositi žuti dres u kome se proslavio moj stariji brat“, hvali Žižić ulogu Nikole Vujčića u poslu i najavljuje skori dolazak u Tel Aviv.

Tamo ga ačeka ambiciozni tim, predvođen trenerom Janisom Sferopulosom, nameren da ponovo osvoji Evroligu, koja se čeka šest godina.

Ante će nam doneti snagu u reketu i veoma sam srećan što smo ga doveli. Veštinama i profesionalizmom će nam pomoći u realizaciji ciljeva. Zadovoljan sam što je s nama, pošto sam njegovog starijeg brata Andreu trenirao u Olimpijakosu i ne sumnjam da će nam pomoći, jer već ima iskustva iz saradnje sa Skotijem Vilbekinom“, dodao je Sfaropulos.

Ante Žižić je rođen u Splitu, igrao je za Kaštelu i Goricu, afirmisao u Ciboni, 2016. ga je dovela Darušafaka, a posle samo jedne sezone u Turskoj otisnuo se u NBA ligu.


tagovi

Ante ŽižićNikola VujčićMakabi Tel AvivEvroligaKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara