Marko Gudurić i Vladimir Lučić (©Starsport)
Marko Gudurić i Vladimir Lučić (©Starsport)

Kad podizanje trofeja pređe u naviku: Lučiću i Guduriću kup

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 17:56

Fenerbahče počistio Efes u finalu, Bajern još ubedljiviji protiv Ulma

Španija, Turska, Grčka, Nemačka… Nema gde nema srpskih košarkaša u najboljim evropskim ligama i klubovima. Uglavnom su se nastanili u timovima koji igraju u Evroligi, a osvajanje trofeja kroz karijeru im je postalo kao ‘dobar dan’. Prešlo im je u naviku, a većina njih ju je stekla dok su u Srbiji branili boje večitih rivala.

Bilo je sezona kada su Vladimir Lučić i Marko Gudurić mogli da ‘dobiju upalu’ od podizanja pehara. Danas su uvećali kolekciju. Fenerbehče je dobio Efes sa 80:67 u finalu turskog kupa, pripao mu je evroligaški derbi u domaćim okvirima. Trofejna riznica je uvećana i u Minhenu. Bajern je u meču odluke bio još ubedljivi, prilično lako izašao je na kraj sa Ulmom – 81:65.

Izabrane vesti

Efesu je u prvom ovosezonskom derbiju igranom u Evroligi izmakla pobeda protiv velikog rivala, sve dobro što je uradio prosuo je u završnici na svom terenu. U finalu kupa nije bio ni blizu, bio je u podređenoj poziciji. Potpuno inferioran. Fenerbahče je tri deonice bio dominantan, nije ostaovio ni promil šanse ljutom suparniku da dođe do pehara. Ma, ni da meč uvede u neizvesnu završnicu.

U debelom minusu je bio Efes, razlika je bila bezmalo i 20 poena. Fenerbahče je nosila osovina Nik Kalates – Džonatan Motli. Američki centar je upisao 12 poena, bio najefikasniji u pobedničkom sastavu. Grčki plejmejker je podelio pet asistencija, a bitnu rolu imao je Marko Gururić. Srpski reprezentativac punio je sve kolone, iako je imao skromnu minutažu. Doprineo je na oba kraja terena i meč završio sa pet poena, tri pasa za koš i dve uhvaćene lopte.

Značajniju ulogu imao je Vladimir Lučić. Preko 30 minuta proveo je na parketu, imao je najveću minutažu u minhenskom klubu i dobro ju je iskoristio. Dao je devet poena, upisao i pet skokova, odbrana i energija su kroz čitavu karijeru posebna priča…

Besprekoran meč odigrao je tim Pabla Lasa u finalu, posebno u drugom poluvremenu. Bez greške. Nije dopustio Ulmu da napravi još jedno iznenađenje, izbegao je Albinu sudbinu, a umnogome je za to zaslužan Silvan Fransisko. Francuski bek je nedavno trojkom presudio Partizan Mozzart Betu u Areni, a sada je ubacio 17 poena i bio prvi strelac meča, uz El Džeja Fugerou.


tagovi

KK FenerbahčeAnadolu EfesKK Bajern MinhenUlmMarko GudurićVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara