©AFP
©AFP

Kada se Tejtum uspava, grize nemilosrdni Braun: Boston uz 2:0 putuje u Indijanu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 04:34

Domaćin najzad slavio u drugom meču serije (126:110)

Rutinski je Boston eliminisao Majami i Klivlend na putu do konferencijskog finala, a jedine utakmice koje je izgubio protiv prethodna dva rivala bile su druge u seriji. Ipak, prokletstvo drugog koraka Seltiksi su večeras srušili i na krilima sjajnog Džejlena Brauna uz 2:0 putuju u goste Indijani.

Činjenica da je najefikasniji akter prve utakmice Džejson Tejtum uz prilično skroman učinak otvorio veče i u prve dve četvrtine postigao samo četiri poena, nije se negativno odrazila na domaćina, a poene koji su se očekivali od njegovog saigrača isporučio je Braun, te je utakmicu završio sa 40 poena (126:110).

Izabrane vesti

Drugi put u 2024. godini Braun je brojao do 40 ove sezone, ali je za razliku od januarskog susreta večeras sa saigračima megdan napustio kao pobednik. Značajan doprinos u periodu kada su Seltiksi definitivno lomili otpor gostiju pružio je Tejtum koji je u druge dve četvrtine dopisao 19 poena, dok je uz isti poenterski učinak (23 poena) susret završio Derik Vajt.

Posle neizvesne prve utakmice rešene tek u produžetku, Seltiksi su u drugoj uspeli da na vreme uspostave željeni ritam, odvoje se na dvocifrenu prednost i potom rutinski udvostruče vođstvo u seriji.

Skroman učinak u prvoj deonici ostao je u senci serije 15:0 na početku drugog kvartala, ali katastrofalni period nije obeshrabrio igrače Indijane koji su uspeli da se vrate sa konopaca.

Istopili su gosti minus do kraja drugog kvartala na šest poena, dok su sredinom treće četvrtine bili i na samo posed zaostatka, međutim od prilaska na minus dva (68:66) krenuo je definitivni pad Pejsersa u ponor.

Najefikasniji u redovima Indijane bio je Paskal Sijakam sa 28 poena, dok mu je glavnu podršku predstavljao Endrju Nembard sa 16, a jedini sa dvocifrenim učinkom u gostujućem timu bili su još Obi Topin (11) i Tajris Hailbarton (10).

Sa dve pobede na domaćem terenu Boston je prešao polovinu puta do finala, a naredni korak će pokušati da napravi na strani, za dva dana, dok je četvrta utakmica zakazana za 28. maj.

Utehu i izvor nade iz perspektive Indijane moglo bi da predstavla iskustvo iz utakmica sa Njujork Niksima koji su takođe borbe otvorili sa dve pobede na domaćem terenu, ali su Pejsersi potom režirali preokret. Ipak, upravo sedam utakmica odigranih u polufinalu konferencije moglo bi da se odrazi na košarkaše Indijane i bude dodatni adut Seltiksa u utakmicama koje slede.



tagovi

BostonBoston SeltiksIndijana PejsersNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara