Kadeti Srbije (©fiba.basketball)
Kadeti Srbije (©fiba.basketball)

Kadeti pokazali reakciju posle ubedljivog poraza od Grčke i razbili Poljsku

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.08.23. | 21:01

Orlići slavili sa 35 poena razlike

Muška U16 reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Skoplju, pošto je u drugom kolu takmičenja po grupama savladala Poljsku 46:81 (10:16, 8:23, 15:18, 13:24)

Sledeći rival našeg tima biće selekcija Letonije, u ponedeljak od 13.30 časova.

Izabrane vesti

Tim koji vodi trener Miloš Isakov Kovačević bolje je otvorio meč, prvi mali odmor dočekao sa šest poena prednosti. Sa pet brzih poena Đorđa Šekularca počeo je drugi period, posle čega je Srbija povela 12:21. Seriju je nastavio Petar Radović, da bi novom trojkom Šekularca naš tim poveo 14:30, da bi poenima Vasilija Stojića, dva i po minuta pre kraja prvog poluvremena, Srbija povela i 21 razlike – 37:16. Bili su to trenuci u kojima su Orlići preuzeli inicijativu na terenu i prelomili rezultat.

Iako je njihova pobeda bila izvesna, naši momci su i u nastavku odigrali u visokom ritmu, u poslednjem periodu dugo su držali rivala na jednocifrenom broju poena i sigurno išli ka prvoj pobedi na Evrobasketu.

Svi igrači su dobili šansu, minutaža je ravnomerno raspoređena, a najefikasniji u našem timu bio je Petar Radović sa 17 poena, Ognjen Srzentić je dodao 12 poena, uz 10 skokova, Đorđe Šekularac i Vasilije Stojić su brojali do 10.



tagovi

kadetska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara