""
""

KAKAV USPEH: Teletović, Đedović i Kikanović režirali novo iznenađenje i šok u Jesenicama!

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.13. | 16:00

Iako su celu četvrtinu morali da se bore bez pomoći selektora Ace Petrovića, koji je zaradio isključenje, igrači BiH su pokazali mnogo veću požrtvovanost, hrabrost i želju za pobedom, koja im ostavlja nadu da mogu do drugog kruga

Kako sada stvari stoje, izgleda da Orlovi neće previše žaliti zbog poraza nad Makedonijom, s obzirom da su igrači Bosne i Hercegovine odradili veliki posao ne samo za njih same, već i za nas! Izabranici Ace Petrovića ostvarili su zlata vredan trijumf nad Lavovima - 62:54 i tako izrežirali novi šok u Jesenicama. Makedonci su sada zakucani na samo dno tabele, a Dudinim pulenima sada predstoji da pobedom nad Letonijom overe mesto u drugoj rundi i najverovatnije prvo mesto!

Ipak, pre svega treba istaći da će ova pobeda jako značiti igračima BiH, koji takođe imaju šansu da ostvare istorijski plasman u drugi krug.

Izabrane vesti

Za razliku od meča sa Srbijom, kada su Vojdan Stojanovski, Gečevski i Ilievski odigrali daleko bolje partije, na susretu sa BiH se nisu primetili. Jedini raspoloženi igrači su bili Antić i Mekejleb, ali oni nisu mogli sve sami. Daleko lošije Makedonija je igrala na oba fronta, očajan procenat šuta (21/66 iz igre) i slabija kontrola skokova (34 Makedonija - 45 BiH) doveli su ovaj tim na prag ispadanja. S druge strane, bosansko-hercegovački igrači su gotovo 35 minuta strpljivo čekali svoju priliku da preokrenu rezultat, a u poslednjih pet minuta su to i uradili. A sve to zahvaljujući sjajnom tandemu Teletović - Đedović, koji je ukupno postigao 42 poena. Kikanović i Rajt su odličnom igrom u odbrani uspeli da zaustave napade dva najbolja protivnička igrača, u čemu je i ležao ključ ove pobede. Na kraju, Makedonija je uspela da ubaci svega devet poena za četvrtinu, BiH čak 21!

Posle vrlo napetih 20 minuta igre, u kojim nismo videli previše lepe košarke usledilo je vrlo interesantno drugo poluvreme, koje je prvo obeležio Aco Petrović. Selektor BiH je zbog dve tehničke greške (prva zbog bacanja flaše u reklame, druga zbog intenzivne svađe sa sudijom) morao već krajem treće ćetvrtine da napusti teren, pa su igrači bili prepušteni sami sami. Makedonci su to iskoristili, Pero Antić i Bo Mekejleb su zbunjenost protivničke odbrane pretvorili u poene za svoj tim, postigli neke vrlo bitne koševe, pa je rezultat pred  početak poslednje deonice bio 45:41 u korist Lavova.

Tokom prvih pet minuta četvrtog perioda izabranici Alesa Pipana su uspevali da odole napadima igrača BiH, a onda je na scenu stupio triling Teletović – Đedović – Kikanović. Đedović i Teletović su vezanim poenima otvorili seriju, da bi Elmedin Kikanović, koji do tada nije bio od neke prevelike koristi u napadu, postigao četiri uzastopna koša i to je bio početak kraja za Makedonce.

Gečevski, Mekejleb i Ilijevski nisu uspeli da realizuju nekoliko vrlo bitnih napada, rival je odigrao odlično u odbrani, dok je pomenuti bosanski triling rešetao iz napada u napad. Prvo je Teletović postigao trojku sa sedam metara za rezultat 58:52, da bi Kikanović i Đedović ubacili po dva bacanja za rezultat 62:53 minut i po pre kraja utakmice.

Makedonija je preko Antića i Mekejleba pokušala da dođe bar do produžetka, ali nisu bili precizni. Bosna i Hercegovina sada ima dve pobede i isto toliko poraza, dok je Makedonija poslednja sa jednim trijumfom i tri izgubljena meča. 

-----------------------------------

BOSNA I HERCEGOVINA – MAKEDONIJA 62:54 (16:15, 13:13, 12:17, 21:9)

Dvorana: Podmežakla
Gledalaca: oko 2.500

Bosna i Hercegovina: Pašalić, Mašić, Stipanović 2, Šutalo 2, Rajt 3, Bavčić, Gordić 5, Kikanović 8, Teletović 22, Peršić, Đedović 20, Sinanović

Makedonija: Kostoski, Ilievski 8, Sokolov, Mekejleb 19, V. Stojanovski 2, D. Stojanovski 2, Brčkov, Gečevski 4, Antić 17, Gjuroski, Čekovski, Samardžiski 2

--------------------------------

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Aco PetrovićBo MekejlebBosna i HercegovinaElmedin KikanovićEurobasket 2013eurobasket2013EvropaMakedonijaMirza TeletovićPero AntićSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara