Aleksej Pokuševski (©MN Press)
Aleksej Pokuševski (©MN Press)

Kako bi Pokuševski čuvao saigrača Šaja: Molio bih se u sebi

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 15:15

“Ne možeš da ga sačuvaš skroz, možeš samo da mu otežaš utakmicu”, kaže srpski košarkaš, ali ističe i da Srbija ima čime da odgovori Kanadu

U odbrani grizu, u napadu raznovrsni, ali jasno je svima da je najjače ofanzivno oružje Kanade Šaj Gildžes Aleksandera. As Oklahoma Siti Tandera je vezao dve uzastopne utakmice sa ubačenih više od 30 poena, a na celom turniru prosečno postiže okruglo 25. Što ga uz 7,2 skoka, pet asistencija i 1,7 ukradenih po meču, sve uz 54,7 odsto uspešnosti šuta iz igre, svrstava u najuži krug kandidata za MVP priznanje.

To je dakle ono što svi vidimo. I sve to je Aleksej Pokuševski znao i mnogo pre svih nas, jer već tri godine u Ohlahomi deli svlačionicu sa Gildžes Aleksanderom. Mada, iz kolegijalnih razloga ne sme mnogo da otkriva…

Izabrane vesti

Neću da odajem tajne, a-ha-ha… Ali Šaj je neverovatan igrač i mislim da ne možeš skroz da ga sačuvaš. Jedino možeš da mu otežaš utakmicu i možda da mu smanjiš efikasnost”, kaže Pokuševski za Mozzart Sport.

Uistinu, takve asove niko ne može sasvim da izbaci iz igre, ali velika je razlika da li će svojih 20 i kusur poena da ubacio iz 15 ili 25 pokušaja. Zanimalo nas je, kako bi Pokuševski probao ga ga sačuva?

Ne bih ni hteo da se nađem u toj situaciji, ali bi morao – onda bih se molio u sebi”, uz osmeh priznaje 21-godišnje krilo.

Drugog odgovora ni nema. Svi znaju koliko je Gildžus Aleksander opasan. Aleksej Pokuševski samo to zna malo bolje od ostali.

Nisam uopšte iznenađen što ovako igra. One dečko koji radi naporno da bi bio sve bolji i bolji. Košarkaški nema tu šta mnogo da se komentariše, a i karakterno sve više na sebe preuzima ulogu lidera tima i sve mu više pristaje… Fantastičan je momak, čujemo se tu i tamo, on je jedan od onih koji pravi atmosferu u svlačionici. Pravi saigrač”, kaže nam Aleksej.

To naravno ne znači da će Pokuševski ovoga puta da navija za Šaja. Niti znači da smatra da je Srbija bez šansi. Naprotiv.

Pratim Mundobasket i vrlo mi se sviđa ono sto vidim od naše reprezentacije. Vidi se da što vise igraju zajedno to su bolji, pronalaze ritam… Veoma sam uzbuđen pred ovu utakmicu sa Kanadom i mislim da su šanse jednake i za njih i za nas. Jer mi možemo da pariramo njihovoj brzoj igri, a mislim da njihovi centri ne mogu da pariraju našima i da na skoku u napadu možemo da napravimo razliku”, hrabri Pokuševski zemljake.


 


tagovi

Aleksej PokuševskiŠaj Gildžes AleksanderMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara