©Starsport
©Starsport

Kako je Jokić govorio o svom košarkaškom ocu: Uvek srećan, iskren, savršen čovek

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 21:41

Ovako je centar Denvera govorio o Dejanu Milojeviću

I pored bogate košarkaške karijere, Dejan Milojević će pre svega ostati upamćen po ljudskim kvalitetima. Činjenica da je njegov prerani odlazak rastužio čitav košarkaški svet, ali i širu javnost, na najbolji način govori o dobroti koja ga je krasila, a kada se bude govorilo o zaostavštini koju je ostavio voljenom sportu neće biti lako pobrojati sve zasluge. Ipak, među brojnim Milojevićevim sportskim dostignućima u prethodnom periodu često je izdvajana činjenica da je verovatno najzaslužniji za igrački razvoj Nikole Jokića.

Na početku seniorskog puta sadašnji centar Denvera stasavao je upravo uz Milojevića čiji je uticaj neretko isticao. Jednom prilikom, u razgovoru za medije u Sjedinjenim Američkim državama as Nagetsa premotao je film na period zajedničke saradnje.

Izabrane vesti

"Bio sam mlad, a njega sam se sećao kao košarkaša koji je uvek bio čvrst i uvek davao 100 odsto na terenu. Nije bio talentovan, ali je uvek bilo teško igrati protiv njega. On je to preneo na svoj trenerski posao, kod njega je uvek morao da postoji trud. Uživao sam igrajući kod njega jer sam uvek znao šta je potrebno da radim na terenu. Uvek sam bio potkovan dobrim savetima, govorio mi je: ‘Moraš da uradiš to, to i to’. Vežu me lepa sećanja na našu saradnju", rekao je tada Jokić.

Nebrojeno puta je NBA as bez ustručavanja govorio o stanju u kojem je bio pre i posle rada sa Milojevićem u Megi. Fizički nespreman, neretko sadašnji centar Denvera nije bio u stanju da odradi ni osnovne zadatke na treninzima, ali se Milojevićeva intuicija ispostavila kao ispravna, te je uloženo vreme u košarkaša iz Sombora vrlo brzo rezultiralo odlaskom u NBA. Ni u periodu kada je osvajao najkvalitetniju košarkašku ligu na svetu, Jokić nije zaboravio čoveka uz kojeg je napravio prvi iskorak.

"Bio sam sa njim na njegovoj oproštajnoj utakmici od Mege i bila je to super stvar. Bio sam veoma srećan što sam tamo jer je on deo jednog dela moje karijere i života. Baš sam želeo da budem tamo kako bih se setio svega. On je čovek koji je uvek srećan, koji uvek donosi energiju, uvek je iskren. On je, mogu to tako da kažem, savršen čovek", rekao je Jokić.


tagovi

Dejan MilojevićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara