Panter (© Star sport)
Panter (© Star sport)

Kako ovakav šuter nema mesto u NBA?

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 11:56

Smiren, staložen i hladnokrvan, Kevin Panter je u maniru najvećih NBA igrača pogodio šut o kojem danas bruji košarkaška Evropa

(Od izveštača MozzartSporta iz Madrida)

Šta je bio plan na tajm-autu? Daj loptu Kevinu i sklanjaj se sa puta?

Izabrane vesti

"Ha-ha, bilo je onako kako smo se dogovorili", rekao je mirni Panter koji je danas tema broj jedan u evropskoj košarci. Kako u prestižnim medijima tako i po društvenim mrežama. Svi se utrkuju da objave nešto o momku iz Bronksa koji je sinoć hladnokrvno u srcu Madrida bacio na kolena moćni Real trojkom u poslednjoj sekundi i doneo prednost klubu iz Humske na startu plej-of serije Evrolige.

Mnogima je palo na pamet da uporede Kevina Pantera i Demijana Lilarda. Momak koji je napravio karijeru u Portlandu na velikim šutevima u plej-ofu, a društvenim mrežama nije bilo potrebno mnogo da vide sličnost u smirenosti obojice posle pobedničkog šuta.

Baš je ta Panterova mirnoća po hodnicima dvorane Viznik centar bila najupečatljivija. Nije skakao, nije bio ni glasan, sa slušalicama na ušima i tek sa blagim osmehom se šetao dok su mu svi čestitali.

"Ovo je samo jedan utakmica, moramo da pobedimo i drugu", rekao je Kevin dok je još bio na parketu.

I dok on komanduje crno-belom četom po uputstvima Željka Obradovića, mnogi su se zapitali kako kapiten crno-belih nema mesto u NBA ligi? Jer izgleda i kreće se na parketu baš kao NBA asovi koji pogađaju preko ruke protivnika sa zvukom sirene.

Madriđani su sinoć videli NBA Pantera, a kako nam je sam svojevremeno rekao u intervjuu, odlazak u najjaču ligu na svetu nije izgubljeni san, ali da je sada kocentrisan isključivo na Partizan.

Samo tokom leta možemo da ga vidimo u Sjedinjenim Američkim Državama kako se nadmeće protiv NBA asova i u tim okršajima izgleda sjajno.

"Ponekad razmišljam o NBA, da li je taj san mrtav za mene, ne znam, ali kada god igram letnju ligu protiv najboljih igrača i ne vidim razliku u kvalitetu. Mogu da igram protiv bilo koga. Različita je košarka u NBA ligi i Evropi tu nema dileme", rekao nam je bio Panter.

Ako se sa pravom pitate šta je potrebno da onako lagano ubacite šut za pobedu protiv Reala, Željko Obradović je donekle otkrio istakavši posle meča da je Panter taj šut vežbao godinama, na svakom treningu, ali sam Kevin je dao nešto dublje objašnjenje kako izgleda njegova priprema za čitavu sezonu.

"Ne znam koliko ljudi ovde znaju, ali kada se vratim kući tokom leta, imam vrlo kvalitetan tim oko sebe sa kojim radim i to vrlo posvećeno. Sednemo svi, pogledamo utakmice koje sam igrao, skoro čitavu sezonu ponovo pregledamo, uočavamo situacije koje moram da unapredim, da li je to neka tehnika, ili nešto sa telom što moram da unapredim, bez obzira šta je u pitanju, mi to pronađemo i onda krenemo da radimo. Zajedno smo sedam ili osam godina, i oni će reći svima koliko vremena uložimo samo da bih bio najbolja verzija sebe na terenu".

Sve su svemu, ako je neko i mislio da je težak prelom stopala i definitivno ugasio san rođenog Njujorčanina da se jednom oproba u NBA ligi - možda je porani. U Srbiji se Panter oseća kao kod kuće, a navijači Partizan Mozzart Beta imaju tu privilegiju da ga gledaju kako vodi tim ka Fajnal-foru Evrolige.

Kako dani promiču, Panterova izjava za Mozzart TV da Partizan Mozzart Bet ide na Real da pobedi obe utakmice u Madridu ne izgleda tako ludo... Čak izgleda i realno. Videćemo u četvrtak.


tagovi

KK PartizanKK Real MadridKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara