Kalates, Barselona Tviter
Kalates, Barselona Tviter

Kalates na predstavljanju: Mrzeo sam Jasikevičijusa, mnogo je galamio na mene

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 19:55

Prisetio se novi plej Barse igračke saradnje sa sadašnjim trenerom

Nik Kalates najveće je pojačanje Barselone ovog leta. Stigao je u Kataloniju i potpisao ugovor do 2023. godine, a spekuliše se da će za to vreme zaraditi nešto preko 5.000.000 evra. Napustio je Panatinaikos posle pet godina u drugom mandatu, ali je ostao u Evroligi.

Sada je i zvanično predstavljen u Barseloni kao novi nosilac igre, a Kalates je odmah skrenuoo pažnju javnosti na sebe interesantnim izjavama vezanim za Šarunasa Jasikevičijusa sa kojim je i sam igrao u ranoj fazi karijere. Kao i time što je uzeo broj 99.

Izabrane vesti

Kaže Kalates da mu se isprva nije dopalo kako se Šaras ophodio prema njemu u Panatinaikosu i da ga je zbog jedne stvari mrzeo.

 "Tokom prve faze karijere u Panatinaikosu, upoznao sam ga kao igrač i mrzeo sam ga jer je mnogo galamio na mene. Imao sam samo 20 godina i nisam shvatao da se trudi da mi pomogne i da me učini boljim igračem. Kasnije sam ga razumeo i postali smo jako bliski. Istina je da je on jedan od najboljih trenera danas i siguran sam da će doneti novi stav u Barselonu", rekao je Kalates, a prenosi As.

Kalates je 2011. godine postao prvak Evrolige, a sada dodaje da je odlazak iz Grčke i igranje u inostranstvu novi izazov za njega.

"Igraću sa Mirotićem, Dejvisom ili Higinsom... To je veoma lako za plejmejkera, a još je lakše jer je tu trener kao što je Šarunas Jasikevičijus. Ali, bez sumnje, odlazak u Barsu je glavni izazov moje karijere. Igrao sam u Grčkoj i u reprezentaciji, a to što ću igrati u drugoj zemlji je takođe izazov. Kada vidim ekipu, i znajući trenera, mislim da ću se dobro uklopiti i da će biti to iči lako kada sam ja u pitanju", rekao je Kalates.

Mnogi klubovi su želeli Kalatesa kada je postalo jasno da napušta PAO. Itudis ga je želeo u CSKA, Zenit mu je nudio ogromne pare i čak 8.000.000 evra za tri sezone, a čak je i Olimpijakos gajio nadu da bi mogao da dovede ljutog rivala. Ipak, očigledno da je Barselona bila najupornija i da je Kalates želeo u tim sa najvišim takmičarskim ambicijama.

Sada je sve i ozvaničeno. Kalates je prošao medicinske pregede, potpisao je ugovor do 2023. i sada je zvanično predstavljen.

Barsa ulazi u potpuno novu eru…



tagovi

Nik Kalates

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara