Nikola Kalinić (© Star Sport)
Nikola Kalinić (© Star Sport)

Kalinić blizu Barselone, zvanično zatražio dozvolu da se vrati u Španiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 17:13

Ukoliko Kalatonci žele Kalinića, moraće da plate obeštećenje Valensiji

Kako stvari stoje, Nikola Klainić se seli u Barselonu. Kako javlja Superdeporte, sportski dnevnik iz Valensije, Kalinićevo ime se pojavilo na listi igrača koji su zvanično podneli zahtev da se vrate u ACB ligu naredne sezone.

Naglasimo da prava Nikole Kalinića za šampionat Španije i dalje ima Valensija pa da bi se ovakav tranfer realizovao, Barselona će morati da plati obeštećenje Valensiji za koju je Kalinić igrao u sezoni 2020/21.

Izabrane vesti

Već odavno je poznato da je Barselona zainteresovana za Klinića, bila je i prošlog leta, ali je on tada odabrao da se vrati u Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio triplu krunu. Potom je odlučio da izađe iz ugovora za narednu sezonu. Imao je tu opciju u ugovoru i sada mu ta odluka lakše otvara put ka Barseloni.

Za sada još uvek nema zvaničnih objava kluba, ali je čelnik Katalonaca, legendarni Huan Karlos Navaro najavio aktivno leto kluba koji prošle sezone nije uspeo da osvoji Evroligu i prvenstvo Španije. Barselona mora prvo da se dogovori sa Valensijom da bi potpisala Kalinića. U teoriji, Valensija ima pravilo da izjednači ponudu Barselone igraču i u tom slučaju ima preče pravo. Barselona ima rok do 14. jula da pošalje zvaničnu ponudu, a Valensija ima pet dana duže da je izjednači ili da upali zeleno svetlo za selidbu Srbina u Kataloniju. Pored Kalinića, na listi od 22 igrača koji su podneli zahtev za povratak u ACB ligu su i imena poput Marka Gasola, Anđela Kalojara, Mindaugasa Kuzminskasa, Patrisija Garina...

U tofejnoj karijeri Kalinić ima titule u Srbiji, Turskoj gde je osvojio sve sa Fenerbahčeom, uključujući i Evroligu.

Redove šampiona ABA lige i Srbije su za sada napustili Dejan Radonjić koji je novi trener Panatinaikosa, Ostin Holins je otišao u Makabi, a Dejan Davidovac je potpisao za CSKA.

Ostaje da se ozvaniči naredni korak Kalinića.


tagovi

Nikola KalinićKK Crvena zvezdaKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara