Nikola Kalinić (©Star Sport)
Nikola Kalinić (©Star Sport)

Kalinić posle titule: Ne znam još da li ostajem

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 23:03

“Da ne ulazimo sad u dublje analize, ali imala je Zvezda niz, pa Partizan, pa sad opet mi... Sve je to u redu, dok ne prevazilazi sportske okvire i ostaje u duhu fer-pleja, samo neka bolji pobedi. Sve je ovo na kraju dana samo igra i lepše je kad držiš trofej u rukama“

Kako je zatvorila Crvena zvezda prošlu, tako je i sezonu 2021/22 – peharom šampiona Srbije u rukama i osvojenom triplom krunom. Tačnije, odbranjenom!

Velike zasluge za još jednu zlatnu godinu Crvene zvezde ima Nikola Kalinić, čovek čiji je povratak u srpsku košarku u zenitu karijere mnoge iznenadio, ali je na terenu pokazao zašto je tu i da i te kako može da odgovori ulozi apsolutnog lidera tima.

Izabrane vesti

Kalinić je trofej namenjen šampionu Srbije držao čvrsto u svojim rukama i želeo je malo vremena za sebe, a ono što u ovom trenutku sve zanima – da li je ovo poslednji njegov potez u dresu Crvene zvezde?

“Vodićemo razgovore, tek se sezona završila. Videćemo šta se dešava, ne znam još ni ja“, iskreno će Kalinić posle svega.

O samoj utakmici, finalu, gostovanju u Železniku...

“Očekivali smo da će FMP reagovati, pokazali smo da smo ove sezone najbolji tim u regionu i Srbiji. Tripla kruna, srećni smo i konačno možemo malo da odmorimo“, poručio je srpski as i dodao:

“Igrali smo bez Dobrića i Holinsa, to je velika promena u odnosu na prošli meč, FMP je hteo da reaguje, oni takođe imaju košarkaški ponos koji su hteli da odbrane. Ishod prve utakmice nije realan, borili su se, čestitke i njima“.

Da li odluka da se vratiš u Crvenu zvezdu sada još više dobija na značaju pošto ste odbranili triplu krunu?

“Da. Sa godinama sam naučio da ne brojim samo pobede i poraze, generalno je mnogo lepše kada pobediš u poslednjoj utakmici sezone i držiš trofej. Bilo mi je lepo... Sem tih nekoliko sedmica koje su bile nekako čudne, ali generalno lepa sezona i godina iza mene“.

Crvena zvezda je prvi put posle dugo vremena pretekla Partizan po broju domaćih titula, da li se zato grli ovaj trofej sada?

“Ima i toga... Verovatno sve to ide u ciklusima. Da ne ulazimo sad u dublje analize, ali imala je Zvezda niz, pa Partizan, pa sad opet mi... Sve je to u redu, dok ne prevazilazi sportske okvire i ostaje u duhu fer-pleja, samo neka bolji pobedi. Sve je ovo na kraju dana samo igra i lepše je kad držiš trofej u rukama“.


tagovi

KK Crvena zvezdaNikola KalinićKošarkaška Superliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara