(©MN Press)
(©MN Press)

Kalinić: Zvezda je u Beogradu bila bez milosti, uzvratili smo istom merom

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.01.21. | 04:11

Pravio je bivši košarkaš crveno-belih dar-mar sa visokog posta

Košarkašima Valensije svanulo je u 2021. godini u Evroligi. Krajem prethodne godine, Slepi miševi su započeli niz od tri poraza na najvećoj košarkaškoj pozornici u Evropi, a ubedljivom pobedom u Fonteti nad Crvenom zvezdom (91:71), izabranici Đaumea Ponsarnaua prekinuli su mini-krizu.

U odsustvu Bojana Dubljevića i Klemena Prepeliča, povukao je Nikola Kalinić. Silno je bio motivisan Kalinić protiv bivšeg kluba. Ubacio je Zvezdi 14 poena (4/6 za dva, 1/1 za tri), sakupio je dva skoka i podelio čak sedam asistencija. Valensija je prvi put izašla kao pobednik iz okršaja sa Zvezdom u Evroligi, probila je psihičku barijeru i ostala u krugu timova koji će voditi bitke za plasman u TOP 8.

Izabrane vesti

Kalinić je bio jedan od najraspoloženijih igrača u trijumfu Valensije, a efikasniji od srpskog košarkaša jedino je bio Labejri.

“Oni nisu imali milosti za nas u Beogradu, zato ni mi nismo imali prema njima večeras. Hteli smo revanš i uspeli smo, tako je to u sportu. Izgubili smo tri meča u nizu, hteli smo da se vratimo na pobedničku stazu. Uspeli smo. Odigrali smo solidno svih 40 minuta, sa puno energije, koncentracije, to je ovaj put bilo dovoljno. Sledi nam meč sa Asvelom, lepa je to prilika za nastavak pobedničkog niza. Nismo bili uspešni prethodnih nedelja, nismo igrali agresivno, nadam se da smo naučili na greškama”, rekao je Kalinić nakon meča.



tagovi

Nikola KalinićEvroligaKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara