Kenan Kamenjaš (©ABA liga – Cibona / Ivana Dergez)
Kenan Kamenjaš (©ABA liga – Cibona / Ivana Dergez)

Kamenjaš za Mozzart Sport: Serija protiv Zadra biće drugačija, Božić sjajno koristi svoje telo

Vreme čitanja: 5min | sub. 13.04.24. | 12:04

”Ne možemo da razmišljamo o eventualnom polufinalu i šta je bilo sa Partizanom. Ako prođemo Zadar, onda ćemo o sledećem rivalu. Ako to bude Partizan, biće jako velika čast igrati mečeve i u Beogradu i u Podgorici”, kaže centar Budućnosti

U ponedeljak je završena prva faza ABA lige ubedljivom pobedom Partizan Mozzart Beta nad Zadrom i vremena za čekanje nema, jer već u subotu startuje plej-of!

Utakmicom Budućnosti i Zadra u Morači (TV Arenasport, 19.00) počinje doigravanje na Jadranu. Sve serije igraće se na najviše tri utakmice, a zbog konačnog rasporeda na tabeli jasno je da će se u polufinalu sastati bolji iz duela Crvena zvezda – Studentski centar i Mega – Cedevita Olimpija, odnosno Partizan Mozzart Bet – Igokea i Budućnost – Zadar.

Izabrane vesti

Plavi iz Morače nadaju se da bi mogli da ponove uspeh iz 2018. godine, kada su stigli do zasad jedinog regionalnog trofeja iako je u finalu Crvena zvezda imala prednost domaćeg terena.

Mnogo se toga promenilo u poslednjih šest godina u pogledu kvaliteta, jer je nivo na kojem su beogradski večiti daleko iznad ostatka lige. No, u Budućnosti se nadaju čudu. Za početak – serija protiv Zadra u kojoj je alfa i omega dvostruki uzastopni MVP Luka Božić.

Za Mozzart Sport je seriju najavio ponajbolji igrač Budućnost Kenan Kamenjaš, koji je takođe dao i svoj osvrt na sezonu za nama, a govorio je i o radu kod trenera Andreja Žakelja, na čemu najviše radi kako bi unapredio svoju igru i potencijalnom duelu sa Partizan Mozzart Betom u polufinalu.

“Zadar je i ove godine napravila dobar rezultat. Iako su u poslednjih nekoluiko utakmica prve faze bili u rezultatskoj krizi, igraju svoju košarku i očekujemo da će u našoj dvorani biti maksimalno motivisani”, počeo je Kamenjaš najavu četvrtfinala za Mozzart Sport i dodao:

”Važan faktor serije biće da smanjimo greške i da u svakom trenutku znamo šta radimo i koga napadamo. Ako to uradimo i ispoštujemo sve taktičke dogovore, eto ključa za pobedu pre svega u subotu”.

Interesantno, Kamenjaš je svoj prvi ovosezonski meč u dresu Budućnosti odigrao upravo protiv Zadra u dvorani Krešimir Ćosić.

”Tada smo imali u ekipi imali Vladimira Mihailovića, sada imamo Alerika Frimena. Rosteri nisu isti, jer mi smo se promenili, a ni oni tada nisu imali Marka Ramljaka. Kako stvari stoje, igraće ovu seriju. Očekujem da utakmica u subotu i kompletno četvrtfinale bude drugačije u odnosu na taj ligaški meč, obe ekipe žele da otvore plej-of pobedom i da što bolje izgledaju na oba kraja terena”.

Luka Božić i ove sezone igra na MVP nivou, što je potvrdio ‘odbranom’ najvećeg individualnog priznanja, na šta je uvezao i titulu prvog strelca lige. Ipak, Zadar nije samo Luka Božić koji vuče sve konce, ali ima ogromnu podršku u Dariju Drežnjaku, Marku Ramljaku, Lovru Mazalinu, Arijanu Lakiću...

”Jeste, Zadar ima izuzetan spoj igrača, predvođeni su Lukom Božićem kao pravim liderom na parketu. Luka je jedan od najdominantnijih igrača na svojoj poziciji u ligi, sjajno koristi svoje telo i pravi veliku razliku, višak na parketu koji njegovi saigrači koriste. Tako dolaze do dosta lakih poena. On ih čini boljim igračima, kao što i oni njega čine boljim”.

Kenan Kamenjaš je ligaški deo regionalnog takmičenja završio kao član idealne petorke zajedno sa Nikolom Topićem, Milošem Teodosićem, Lukom Božićem i Zekom Ledejem.

”Moja sezona je bila jako dobra. Hvala Bogu, zdrav sam celu sezonu i to je najvažnije. Počeo sam u Studentskom Centru i igrali smo jako dobro, osvojili Superkup, startovali smo na pravi način Jadransku ligu. Posle kraja prvog dela sezone i meča protiv Budućnosti (ubacio 26 poena prim. aut), dogodio mi se iznenadni prelazak u Budućnost, jer su čelnici kluba videli da sam sazreo i da mogu da pomognem ekipi kako bi se ostvarili ciljeve. Pokušavao sam da održavam formu kroz celu sezonu, da koristim svoje kvalitete i to ide svojim tokom”, kaže Kamenjaš i dodaje:

”Kad god imam slobodno vreme, radim mnogo na šutu. I za dva i za tri, kako bih unapredio igru”.

U oba podgorička kluba je tokom ove sezone radio sa istim trenerom. Andrej Žakelj ga je u Studentskom Centru podigao na viši nivo, što je uspeo da zadrži i u Budućnosti.

”Drugačije kada radite u Budućnosti iz razloga što su se ovde igrala dva takmičenja paralelno i više vremena su se treninzi svodili na taktičkoj pripremi, oporavku i pripremi za narednog protivnika. Studentski Centar je dosta mlada ekipa, pa se mnogo treniralo i radilo individualno”.

ABA liga ima dva jaka evroligaša i sve veću grupu klubova koji figuriraju za plej-of. Zadar je napravio veliki pomak uprkos finansijskoj krizi, Studentski Centar je postao redovan učesnik doigravanja...

”Izuzev Crvene zvezde i Partizana, liga je bila dosta izjednačena. Videli smo da je svako svakog mogao da pobedi. I evroligaši su imali neke poraze, verovatno za njih iznenađujuće. Jako dobra sezona za sve timove, bilo je dosta dobrih utakmica i mogu reći da je ovo možda i najbolja godina ABA lige u poslednjih nekoliko po pitanju kvaliteta”.

Budućnost je maltene do kraja imala sudbinu u svojim rukama i drugu poziciju na tabeli izgubila je u derbiju sa Partizan Mozzart Betom koji će u eventualnom polufinalu imati prednost domaćeg terena. A, tamo bi opet mogli da se sastanu Plavi i Parni valjak.

”Taj meč je bila na jednu loptu. Mogao je da ode na našu, ali je ipak završio na njihovoj strani. Partizan je obezbedio to drugo mesto i eventualnu prednost domaćeg terena sve do finala. Mi moramo da se fokusiramo na prvu utakmicu plej-ofa, ne možemo da razmišljamo o eventualnom polufinalu i šta je bilo sa Partizanom. Ako prođemo Zadar, onda ćemo o sledećem rivalu. Ako to bude Partizan, biće jako velika čast igrati mečeve i u Beogradu i u Podgorici”, završava Kamenjaš javljanje iz Podgorice.

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Subota:

19.00: (1,20) Budućnost (19,0) Zadar (5,50)

Drugi meč, 19. april:

19.00: Zadar – Budućnost

Treći meč*, 27. april:

Budućnost – Zadar

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

18.00: Crvena zvezda – Studentski centar

Drugi meč, 22. april:

18.30: Studentski centar – Crvena zvezda

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

20.00: Mega – Cedevita Olimpija

Drugi meč, 21. april:

20.00: Cedevita Olimpija – Mega

Treći meč*, 27. april:

Mega – Cedevita Olimpija

PARTIZAN MOZZART BET – IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

18.30: Partizan Mozzart Bet – Igokea

Drugi meč, 21. april:

18.00: Igokea – Partizan Mozzart Bet

Treći meč*, 28. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea

* - Ako bude potrebe.


tagovi

Kenan KamenjašKK Budućnost PodgoricaKK Zadarplej-of ABA ligeABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara