(©Reuters)
(©Reuters)

Kaminski bira između Partizana i Makabija

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.07.23. | 10:40

Američki centar ima srpske korene

Rešio je Frenk Kaminski (30, 213cm) da „prepliva“ okean i da karijeru nastavi Evropi, vest je koja je kružila košarkaškim nebom od završetka prethodne sezone.

Od celog Starog kontinenta, Kaminski je krug kandidata, odnosno klubova u kojima bi mogao da zaigra sveo na dva: na Partizan i Makabi iz Tel Aviva, tvrdi izraelska „Vala“.

Izabrane vesti

Američki košarkaš srpskih korena je odavno na listi želja makabijevog trenera Odeda Kataša i kontakti su uspostavljeni još pre nekoliko nedelja. Ali, u trku se uključio i Partizan, pogotovo posle neuspelih pregovora sa Nikolom Mirotićem.

Crno-beli imaju nekoliko aduta u rukavu u trci za Kaminskog: prvo, u pitanju su koreni, jer je NBA centar jedno vreme bio na papiru kandidat da zaigra i za reprezentaciju Srbije, kada je selektor bio Igor Kokoškov. Drugi je, naravno, Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener.

Kaminski je tokom NBA karijere nastupao za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston.

Partizan je za sada tokom prelaznog roka doveo novajlije samo na spoljnim pozicijama: stigao je Ognjen Jaramaz iz Bajerna i Mateuš Ponitka iz Panatinakos. A, klub su napustili centar Matijas Lesor, krilo Joanis Papapetru (obojica Panatinaikos), kao i plejevi Dante Egzum (Dalas) i Jam Madar (Fenerbahče), s tim što će klub verovatno napustiti i centar Tristan Vukčević.


tagovi

KK PartizanFrenk Kaminski JuniorEvroligaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara