Frenk Kaminski (Foto: AFP)
Frenk Kaminski (Foto: AFP)

Kaminski: Bogdana sam prvog pozvao, podrška navijača koju Partizan ima je luda

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 02:20

Američki centar srpskih korena za klupski sajt izneo utiske nakon potpisivanja ugovora

Tražili su crno-beli dugo "peticu" i na kraju je pronašli u NBA! Novo pojačanje Partizan Mozzart Beta je američki košarkašk srpskih korena, Frenk Kaminski, koji iza sebe ima osam sezona u najjačoj ligi svet i preko 400 odigranih utakmica.

Možda preko bare nije ostvario karijeru kakva mu se predviđala kao devetom piku na draftu, posle impresivnih izdanja na koledžu, ali je ostavio više nego solidan trag, o čemu svedoči i prosečna statistika od 8,8 poena i 3,6 skokova. Nema dileme da su crno-beli dobili veliko pojačanje.

Izabrane vesti

"Uzbuđen sam zbog prilike koja mi se ukazala. Znam da dolazim u klub bogate istorije koji ima misiju da osvaja trofeje. Veoma sam srećan zbog prilike da igram velike mečeve. Podrška navijača koju ovaj klub ima je luda i jedva čekam da zaigram pred njima", rekao je Kaminski koji sa majčine strane ima srpske korene.

Odrastao je u srpskoj zajednici u Ilinoju, neke od prvih košarkaških koraka ostvario upravo na turnirima pod njenim pokroviteljstvom

"Moja porodica je još uvek bliska sa srpskom zajednicom u Ilinoju i Srpskom nacionalnom federacijom u Sjedinjenim Državama koja svake godine organizuje veliki košarkaški turnir. I ja sam nekada bio uključen u to", naglasio je Kaminski.

Imao je tokom NBA karijere priliku da deli svlačionicu i teren i sa jednim bivšim košarkašem Partizana, Bogdanom Bogdanovićem. Zajedno su proveli jedan deo prethodne sezone u Atlanti.

"Bilo je sjajno igrati sa njim. On je fantastičan košarkaš i još bolji prijatelj. Njega sam prvog pozvao kada se pojavila mogućnost da pređem u Partizan. On je rekao mnogo lepih stvari o klubu i gradu, što mi je pomoglo da donesem odluku o potpisivanju ugovora".

Za kraj, poruka za navijače?

"Želim da navijači znaju da dolazim da se takmičim i pobeđujem. Svi mi govore da Partizan ima najbolje navijače na svetu i da su ludi za košarkom. Ne mogu da dočekam da zaigram pred njima", zaključio je bivši košarkaš Šarlota, Finiksa, Atlante i Hjustona, ali i novi centar Partizana, Frenk Kaminski.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetFrenk Kaminski Junior

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara