Kampaco, Shutterstock
Kampaco, Shutterstock

Kampaco nikad bliži NBA ligi

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.08.20. | 18:58

Njegov odlazak preko Bare je "skoro izvestan"

Deluje da je odlazak Fakunda Kampaca u NBA ligu skoro pa izvestan.

Kako javlja Mark Stejn sa Njujork Tajmsa, Argentinac će se preseliti u najjaču ligu sveta kada krene "free agency" u oktobru. I dodaje da odlazak Kampaca u NBA ligu nikada nije bio verovatniji.

Izabrane vesti

Real je još pre tri meseca znao za situaciju, a Dalas Maveriksi su tim koji je do sada pokazao najveće interesovanje za Argentinca. Luka Dončić je već izjavio za svog bivšeg saigrača da zaslužuje da ode u NBA i da se nada da će ga tamo videti.

Kampaco ima izlaznu klauzulu od 6.000.000 evra, a igrač treba da plati 5.275.000 kako bi mogao da ode u NBA. Argentinac će navodno zaboraviti dugo od 1.200.000 koji Real treba da mu isplati kako bi se domogao NBA lige.

Argentinski reprezentativac je već ranije doneo odluku da ovog leta napusti Real Madrid. Iako ima važeći ugovor sa Realom i otpusnu klauzulu od oko 6.000.000 evra, Argentinac veruje da to neće biti problem za odlazak iz Madrida.

Kampaco je prethodnih godina izrastao u jednog od najtraktivnijih igrača evropske košarke. Sa Realom je osvojio sve što se moglo osvojiti, pokupio brojna MVP priznanja i ove sezone bio ponajbolji igrač Kraljevića. Procenio je da je u Evropi dostigao maksimum i da je vreme za sledeći korak. A to je NBA.

Do sada su se Dalas i Minesota najglasnije pominjali kao njegove moguće destinacije.


tagovi

Fakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara