Kampaco odlazi iz Reala!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 13:10

Sjajni Argentinac odlučio da se okuša u NBA

Jedan od najboljih plejmejkera evropske košarke je odlučio da je vreme za NBA ligu!

Argentinski reprezentativac Fakundo Kampaco je doneo odluku da ovog leta napusti Real Madrid. Iako ima važeći ugovor sa Realom i otpusnu klauzulu od oko 6.000.000 evra, Argentinac veruje da to neće biti problem za odlazak iz Madrida. Real želi da ga zadrži, ali se ne pita ništa ako igrač želi da ode i ako plati klauzulu. Doduše, tu Kampaco mnogo rizikuje jer u prvoj godini ugovora u NBA svakako neće zaraditi dovoljno novca da isplati celu otkupnu klauzulu. Nepoznanica je da li će Real dozvoliti Kampacu da otkup plaća na rate ili će zahtevati sav novac odmah. Njemu bi mnogo više odgovarala prva opcija, ali Real se pita.

Izabrane vesti

Kampaco je prethodnih godina izrastao u jednog od najtraktivnijih igrača evropske košarke. Sa Realom je osvojio sve što se moglo osvojiti, pokupio brojna MVP priznanja i ove sezone bio ponajbolji igrač Kraljevića. Procenio je da je u Evropi dostigao maksimum i da je vreme za sledeći korak. A to je NBA gde za njega interesovanje pokazuju Mineosta i Dalas.

U Realu su se praktično pomirili sa gubitkom argentinskog pleja, ali će im uteha biti što će zaraditi 6.000.000 evra sa kojim mogu da krenu u dovođenje zamene. Real trenutno od plejmejkera na raspolaganju ima Serhija Ljulja koji je sve više podložan povredama, Nikolasa Laprovitolu koji nije zadovoljio u debitantskoj sezoni i blizu je prelaska u Panatinaikos, te mladog Karlosa Alosena koji je blistao na pozajmici u Saragosi.

Očigledno je da Madriđanima posle Kampaca treba kapitalac na poziciji pleja. U prošlosti su želje bili Šejn Larkin, Vasa Micić, Kostas Slukas i Skoti Vilbekin, ali nije došlo do realizacije njihovih transfera. Doduše, o Vilbekinu se opet priča jer nije zadovoljan najavljenim smanjenjem plata u Makabiju i opet koketira sa Realom. Ali on neće biti jeftin pošto ga ugovor sa Makabijem veže do 2023. godine. Međutim, Real nema mnogo izbora... 


tagovi

Fakundo KampacoKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara