(FOTO: FIBA)
(FOTO: FIBA)

Kanađani ne znaju mnogo o Srbiji: Igrate na pravi način, spremićemo se

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 16:58

Utisak je da kanadski reprezentativci do sada nisu mnogo gledali partije srpske reprezentacije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Kanada će prekosutra od 10.45 časova biti prepreka Srbije na putu ka finalu Mundobasketa. Nimalo laka prepreka, ali u ovoj fazi takmičenja su svi. Kanađani su i pre početka turnira važili za jednog od favorita i do sada su tu ulogu opravdali uprkos iznenađujućem porazu od Brazila.

Izabrane vesti

Deklasirali su Francusku, Liban i Letoniju u grupi, a potom u meču ’biti ili ne biti’ poslali kući svetske i evropske šampione Špance. U četvrtfinalu su očitali lekciju i Slovencima. Nije ovo iznenađenje s obzirom da je kanadski tim većinom sastavljen od NBA igrača (sedmorica) među kojim je i jedna apsolutna zvezda Šaj Gildžus Aleksander.

As Oklahome posle meča protiv Slovenaca nije baš bio previše rečit o polufinalu protiv Srbije.

„Imate dobru grupu momaka, svi su opasni igrači, sada smo među četiri najbolja i moramo sa se spremimo. Nisam gledao utakmicu Srbije protiv Litvanije, ali pogledaćemo i spremićemo se za tešku borbu“, rekao je najbolji igrač Kanade.

Iskusni krilni centar Keli Olinik je prvo pričao o utakmici sa Slovenijom.

„Pogodili su mnogo šuteva u prvom poluvremenu, ali je samo trebalo zadržati pritisak. Fizički su jak tim, videli ste... Bila je borba punih 40 minuta, oni nikada ne odustaju“.

O narednom rivalu Srbiji kaže:

„Zaista su dobri. Igraju na pravi način, dodaju, kreću se, šutiraju, imaju kvalitetne visoke igrače i kvalitetne bekove. Od svega pomalo, tako da nas ponovo očekuje borba“.

Minesotin bek Nikel Aleksander Voker je odradio sjajan posao protiv Slovenije u oba pravca.

„Osećaj je sjajan. Drago mi je da sam deo istorije. Srbija je zaslužila mesto u polufinalu. Nije ga dobila na poklon. Znamo da su dobar tim i da moramo maksimalno da se pripremimo za njih“.


tagovi

Mundobasket 2023Keli OlinikŠaj Gildžes Aleksanderkošarkaška reprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara