Oproštaj od Dude na utakmici između Partizana i Efesa (©Starsport)
Oproštaj od Dude na utakmici između Partizana i Efesa (©Starsport)

Kandidati za Kuću slavnih: Sveto trojstvo Evropljana, Greg, Duda i Žeravica...

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.12.22. | 11:26

Videćemo ko će proći

Aleksandar Aca Nikolić, Borislav Stanković, Dražen Dalipagić i Vlade Divac. Jedini predstavnici srpske košarke u Nejsmitovoj Kući slavnih u Springfildu. Mada bi ove godine mogli da dobiju društvo, jer su među kandidatima za klasu 2023. i proslavljeni treneri Dušan Duda Ivković i Ranko Žeravica.

Nije ipak sigurno da će obojica proći, jer je konkurencija paklena, a pride se mesta dele po kategorijama. Kada govorimo o najzvučnijim imenima s one strane Atlantika po mnogima je “sveto trojstvo“ NBA asova iz Evrope zacementirano u Kući slavnih. Misli se na Paua Gasola, Dirka Novickog i Tonija Parkera. Svi će oni sada biti među kandidatima, kao i Dvejn Vejd. Pride, tu je i legendarni Greg Popović, ni njegovo se mesto ne dovodi u pitanje.

Izabrane vesti

Kad su u pitanju priznanja za veličine čije karijere nisu u direktnoj vezi sa NBA ligom, oni imaju jedno zagarantovano mesto, a takozvana “međunarodna komisija“ biraće između Dude Ivkovića, Žeravice, pa Šimora Mizrahija, Mirze Delibašića, Džekija Šazalona, Semena Halipskog, Vladimira Kondrašina, Eduarda Lamasa, Markosa Leitea, Amaurija Pasosa, Manuela Lolo Sajnca i Togo Soareša.

Možda smo subjektivni, ali Duda je ipak Duda...

Inače, što se tiče samih igrača, sa prostora bivše Jugoslavije za članove Kuće slavnih u Springfildu za sada su izabrani: Krešimir Ćosić (1996. godine), Dražen Petrović (2002), Dalipagić (2004), Dino Rađa (2018), Divac (2019) i Toni Kukoč (2021). Od trenera iz bivše nam zemlje u Kući slavnih je i Mirko Novosel.



tagovi

Kuća slavnihDušan Duda IvkovićRanko Žeravica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara