Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Kao smešno ti je, a nije svejedno: Bogdan o Hildu, isteku ugovora i NBA prelaznom roku

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.07.20. | 18:42

Pa i o tome kako je zbog povrede promenio i mehaniku hoda

Sa emocijom o Partizanu i Igoru Kokoškovu, sa osmehom o onoj profesionalnoj sferi života. Mada je jasno da u NBA ligi nije baš tako opušteno kako se ponekad misli, činjenica je da je mnogo lakše ako imaš kvalitet da se takmičiš sa najboljima. A Bogdan Bogdanović ima o čemu svedoči i odluka trenera Luka Voltona da usred sezone kapitena reprezentacije Srbije promoviše u startera, a da Badija Hilda preseli na klupu Sakramenta Kingsa.

Dakle, posle Trinkijera i Kokoškova, ovde pričamo o NBA ligi. Jer ona je Bogdanovićeva sadašnjost, mada niko nije siguran ni u njenu budućnost. O tome nešto kasnije, da sevratimo prvo na tu rokadu u startnoj petorci kalifornijskog tima,

Izabrane vesti

Trener ti ovde jasno stavi do znanja da hoće da igra oko par igrača, vidi se i po minutima ko su ti igrači. Od Derona Foksa se recimo pravi ol-star igrač, igrač franšize. I mislim da su na dobrom putu. A nakon te promene, Badija i mene, došlo je, eto, do neke bolje hemije u ekipi. Badi je takmičar, možda nema toliko iskustva koliko sam ja stekao u Evropi, što se tiče te timske igre, ali on je izuzetan skorer i čini mi se da je i njemu je prijalo da igra sa Korijem Džozefom, koji nije toliko agresivan plejmejker i koji će non-stop da ti bukvalno gura loptu u ruke čim je prevede. Badiju to prija, jer on voli da kreira i da bude sa loptom. Meni je pak odgovaralo da budem sa Foksom, razumem se i sa Belim (Nemanjom Bjelicom, prim.aut) u prvoj postavi. Onda smo svi nekako proigrali. I Beli i Foks i Harison... Našli smo dobru hemiju, pokazalo se kroz rezultate. Jedna od boljih odluka trenera. Teško je ovde u Americi staviti nekog na klupu, jer je to sve medijski ispraćeno, pravi se i tenzija neka. Sve ko kako vidi iz njegovog ugla. Dosta trenera iz straha zbog posla i nekih drugih stvari zato ne bi donelo tu odluku“.

To ipak ne znači da će tako biti i naredne sezone. Jasno je svima da je u NBA ligi sasvim normalno da jednog dana budeš u jednom gradu, a drugog – nekoliko stotina kilometara daleko. Pa tako ni Bogdanović ne može da bude siguran da će i naredne sezone igrati u Kaliforniji. Posebno zato što mu ugovor ističe.

Meni je iskreno bilo neprijatno dok se ovde nisam naučio da je sve to normalno, da je to opušteno, da se o tome priča, tako da je OK pitanje. Ali ja tek sada ne znam ništa, ni kakav će da bude seleri-kep, ni kako će da izgleda takmičenje, da li će da se igra na 62 ili 82 utakmice. Seleri-kep će na sve da utiče. Ne zna se ni kad će da bude ’ofsizon’, priča se u oktobru, taj prelazni rok, znate da je to jedan od najinteresantnijih delova sezone i da je ovo ipak NBA, svašta može da se desi“, sleže ramenima Bogdanović.

Ipak, ako ga pitate za njegove želje...

Ja bih voleo da ostanem. Ipak sam se navikao i na trenere i na ekipu. Da ostanem sa Belim ovde. Ali iskreno ne znam. Nisam pričao ni sa jednom drugom ekipom, to je ovde zabranjeno. Bilo je nekih medijskih napisa, to je onako malo teže bilo, da slušaš da ćeš biti trejdovan, interesantno. Kao smešno ti je, a nije baš svejedno, teško je“, smeje se Bogdanović.

Nije mu ni sada lako, kao ni svim ostalim igračima koji čekaju nastavak NBA lige. Kajri Irving je recimo digao glas protiv nastavka sezone u Orlandu iz solidarnosti prema igračima iz gradova koji su teško pogođeni pandemijom virusa Kovid 19. Ostali će ipak probati, ali niko ne može da sa sigurnošću tvrdi da će sezona biti privedena kraju.

Postoji i dalje taj strah, da si trenirao, radio, iščekivao taj turnir... Bilo bi dosta teško da se tamo ode, da se neko zarazi i da oni sad zbog nekoga... Mislim da bi to bio neviđen pritisak za tog nekog igrača. Tako da će se igrači paziti, svesni su sitacije. Koliko-toliko smo obezbeđeni, mislim da je to baš nivo bezbednosti preko koga se teško može. I maske i testiranja, prva dana dana karantin u sobi, nema ni usluge po sobama, ’room service-a’. Klopa ti je u sobi za dva ili tri dana i to je. Što se tiče organizacije verujem da je to neki maksimum. Ali jesu rekli, ako se desi neki slučaj da može i da se prekine. Nadam se da će se igrači pripaziti. Najgore bi bilo, iskreno, da krene opet, pa da se prekine na pola“.

Za kraj, da čujemo i kakva je situacija sa Bogdanovićevim zdravljem. I naravno, ne mislimo tu na prokleti virus, već na sitne povrede koje su ga namučile poslednjih sezone. Krenulo je od skočnog zgloba...

Protiv Bostona sam pao na parket, ranije sam imao problema sa tim... Zbog toga sam malo promenio i mehaniku hoda, to ne vidiš bukvalno dok trčiš. Onda sam pvoredio tu tetivu, patelarnu na kolenu. Bila je samo upaljena u suštini, pa sam morao dosta vremena da posvetim, da vodim računa o telu, promenila mi se skroz ta rutina neka prema košarci, to zagrevanje, sat vremena pre bilo kakve aktivnosti, pre treninga. Pa mi je i to možda uticalo na zglob koji sam ranije povredio zbog te motorike. Zbog načina na koji sam trčao. Pa me tu žuljalo, sve je povezano. Ali dobro, uvek nešto novo naučiš o telu. Posvetio sam dosta vremena telu i sad je sve to super, kao novo, podmazan sam što bi rekli“, završava Bogdanović u dobrom raspoloženju.


tagovi

Sakramento KingsBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara