Kari Pešić za otrežnjenje: Gasol u Barsi, Novicki u Bajernu, Teo u Zvezdi - ljudi, nije realno

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.07.19. | 23:02

I kako je tekao jedan zanimljiv telefonski razgovor sa Pau Gasolom...

Barselona je ovog leta u centru pažnje kada je u pitanju evropska košarkaška pijaca. Igrači poput Nikole Mirotića, Aleksa Abrinesa, Brendona Dejvisa, Korija Higinsa već su obukli dres katalonskog kluba, a nedeljama unazad spekuliše se kako Blaugrana zapravo ima ludački budžet za predstojeću sezonu, pa im mediji čak "dovode" i Pau Gasola

Svetislav Pešić o toj i još nekim temama govorio je večeras u emisiji "U obruču" na TV Arena sport
"To su sve spekulacije i dolaze od glavnih rivala. Realov centar Valter Tavares potpiše na pet godina, a onda pišu o tome kako će sve da da za Real, kako mu je drago... A ne pominje se novac. Kod nas Toma Ertel potpiše na dve plus jednu godinu i odmah me zove njegov menadžer (Miško Ražnatović). Pita me: "Kakve se to cifre pominju?". Objašnjava mi kako ima problema, jer drugi igrači to čitaju, pa kad čuju da je neko dobio 50.000.000, onda oni hoće bar 25.000.000. To vam je prelazni rok, svakakvih spekulacija ima", počeo je popularni Kari.

Izabrane vesti

Mirotić, naravno, neće igrati za "kikiriki"... Objasnio je Pešić taj transfer.  
"On je imao ponudu dva NBA tima. Znam da su mu Bulsi davali nekih 45.000.000 bruto. Normalno, kada se igrač takvog kalibra i pored takve ponude vrati u Evropu, svi se pitaju da li se vraća samo zbog para. Normalno da nije došao besplatno i da će imati ugovor koji odgovara njegovom kvalitetu, ali te cifre koje se navode su spekulacije, da ne kažem laži. Dečko je evropski orijentisan, on i njegova porodica kupili su kuću u Barseloni"

Posebno je zanimljiva ta priča oko Pau Gasola, koji je negde u junu lično kontaktirao Pešića... 
"Bio sam na ulici i telefon mi zvoni. Piše "Gasol". Svi znaju koliko sam blizak sa Markom Gasolom... Podignem slušalicu, kad ono - javi se Pau. U tom trenutku pomislim da sam ja poslednji koji saznaje da i on dolazi kod nas. Mislim, zato me zove... Kaže: "Kouč, šta ima, kako si?" Pitam ga odakle se javlja i on kaže iz Milvokija. Objasni mi da bi voleo da dođem kod njega na kamp u Barseloni koji se održava u poslednjoj nedelji juna. I ga na kraju razgovora pitam: Znači, ne dolaziš kod nas? Na šta će on: Ma, jok. Eto, to vam je istina". 

Pešić je na kraju povukao još dve interesantne paralele: Novicki u Bajernu i Teodosić u Zvezdi.
"Dok sam bio u Bajernu pitali su Ulija Henesa da li će da dovede Dirka Novickog. Pa koje su to budale, nije realno! Evo, zvezdaši sad padaju u nesvest što Teo nije došao. A on je igrač... Za šta?! Opet nije realno! Kao što nije realno ni to da Pešić bude trener Zvezde! Ali ja sam hteo da se vratim u Srbiji, da posle toliko godina pričam na mom jeziku. To sve ne treba da znači da naši vrhunski igrači koji igraju vani mogu da se vrate", zaključio je Kari Pešić. 

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara